Джиджи Хадид е на корицата на първия арабски Vogue

Една от най-известните манекенки Джиджи Хадид украси корицата на първия брой на „Вог Арабия“.

Тя е дъщеря на палестинския магнат на недвижими имоти Мохамед Хадид и холандката, родена в Америка – Йоланда Фостър, която е бивш модел.

Модната библия ще излезе на 5 март със заглавие „Преориентиране на възприятията“. На корицата Джиджи е снимана с воал, а на страниците на списанието е с розово-лилав шал. Тя позира пред Инес ван Ламсверде и Винуд Матадин.

21-годишната Хадид приветства арабския „Вог“ и каза, че възможността да бъде на корицата на най-новата модна библия на Близкия изток означава всичко за нея.

„Мисля, че красивото на това да има международни издания на „Вог“ е, че като модно общество ние можем да прославяме и да споделяме със света различни култури“, написа тя в Инстаграм.

Главен редактор на списанието е принцесата на Саудитска Арабия Дина Абдул Азиз ал Сауд. То ще се разпространява в няколко държави в Близкия изток, сред които Саудитска Арабия, Бахрейн, Катар, Кувейт, Оман и Обединени арабски емирства.

„Посредством една фотография, тя комуникира с хиляди думи с регион, който чака твърде дълго гласът на своя „Вог“ да проговори“, коментира принцесата избора на Хадид за корицата.

Дина Абдул Азиз ал Сауд има три бутика, известна е с модния си стил и с налагането на западните идеи към източните традиции.