Джим Кери е обвинен в убийството на бившата си

Срещу американския комик Джим Кери е заведено дело за това, че под фалшиво име осигурявал лекарства за бившата си приятелка Катриона Уайт, която издъхна от свръхдоза миналата година, и се опитал да скрие, че е замесен.

Делото е заведено в съда в Лос Анджелис от Марк Бъртън – отчужденият съпруг на покойната Катриона. Бъртън изтъква, че Кери използвал огромното си богатство и статут на звезда, за да осигурява опиоиди за младата дама.

Кери купувал лекарствата под името Артър Кинг и след смъртта на Уайт се погрижил да прикрие престъпното си замесване.

Адвокатът на Кери Марти Сингър окачестви иска като опит на Бъртън да измъкне пари от актьора. Адвокат Сингър твърди, че Уайт „откраднала” рецепта на Кери и той никога не й е давал хапчета.

Кери, цитиран от сайта за новини, свързани със знаменитости, TMZ.

„Няма да търпя този безсърдечен опит да се възползват от мен или от жената, която обичах”, допълни той.

Според ищеца Кери бил обсебен от идеята да контролира и манипулира 30-годишната гримьорка, с която имал връзка на приливи и отливи от 2012 година, и монтирал камери за наблюдение в къща в Лос Анджелис, където тя често пребивавала.

Твърди се, че през септември, в деня, когато Уайт умира, актьорът и асистентът му били наясно, че тя не е излизала от жилището, но не предприели нищо. По онова време медиите съобщиха, че Уайт и Кери са скъсали няколко дни преди смъртта ѝ.

Според съдебния лекар Уайт се е самоубила като е приела смъртоносна доза лекарства.

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

Според ищеца обаче, до тялото са открити три празни шишенца, предписани от лекар, който често ги изписвал на актьора под фалшивото му име. Бъртън твърди, че Кери се опитал да прикрие следите си като изпратил съобщение на Уайт, когато тя вече била мъртва, в което пита къде са лекарствата.

Кери присъства на погребението на Уайт в родния ѝ град в Ирландия и беше един от хората, които носиха ковчега ѝ. След смъртта ѝ той написа за нея, че е била „наистина мило и крехко ирландско цвете”.