Джоли предизвика фурор в университет, изнесе лекция

Актрисата Анджелина Джоли започна да преподава в London School of Economics, а появата й предизвика фурор.

Първата й лекция беше в центъра „Жени, мир и сигурност“. Тя се фокусира върху отношението към жените в бежанските лагери и проблемите, пред които са изправени.

Малко съм нервна, свил ми се е стомахът. Надявам се, че ще се справя добре. Това е много важно за мен“, призна Анджелина Джоли пред в. „Ивнинг стандарт“, преди да застане пред студентите, цитира я БТА.

Още преди да се появи, в университета настана масова суматоха. Студентите споделяха статуси в социалните мрежи, че всички са полудели, дори се пошегуваха, че са открили смисъл да учат в университета.

От септември актрисата ще преподава в 12-месечен курс за магистри.

От 2001 г. Джоли участва в много полеви мисии по света като посланик на добра воля на Върховния комисариат на ООН за бежанците. Тя посети някои от най-засегнатите от войни точки на планетата, дари милиони на различни проекти за помощи и дори получи лиценз за пилот, за да може да доставя храна и провизии на нуждаещите се.

През 2012 г. Анджелина стана специален пратеник на Върховния комисариат на ООН за бежанците. Работата й я отведе до страни като Камбоджа, Сиера Леоне, Танзания, Афганистан, Сирия, Судан, Еквадор, Колумбия, Кения, Намибия, Етиопия и много други.

Там тя работеше с бежанци, сираци от бедни страни, за опазването на дивата природа, образованието на децата и правата на жените по отношение на сексуалното насилие в зоните на конфликти.