Джони Деп съди за милиони бившите си мениджъри

Джони Деп съди своите бивши мениджъри за милиони долари, които е загубил заради тях в най-доходоносните години от филмовата си кариера.

Актьорът ги е дал на съд пред Върховния съд в Лос Анджелис с иск за 25 милиона долара, тъй като те не са плащали редовно данъците му, давали са неразрешени кредити и са правили неоправдано високи разходи за охрана и други услуги.

Мениджърите се защитиха, че това е „постановка“ на Деп срещу тях и че досега актьорът не е имал никакви оплаквания за тяхната работа. Те са правили всичко по възможностите си, за да предпазят Деп от „безотговорните му и разточителни харчове“, пише БТА.

Адвокатите на звездата от „Карибски пирати“ обвиняват мениджърите Джоел и Ранди Мандел, че са получили 28 млн. долара за услугите си в период от 16 години докато са управлявали финансите му. Те непрекъснато са прикривали истинското им състояние.

Джоел и Ранди Мандел не са изплащали навреме данъците на актьора, което му е струвало 5,7 млн. долара наказателни лихви. Само за охрана мениджърите са похарчили 8 милиона долара в периода 2012-2015 г. Деп научил за финансовите си проблеми едва след като си наел нова компания с финансови мениджъри през март 2016 година.

В петък актьорът и съпругата му Амбър Хърд финализираха развода си след месеци спорове около окончателните условия по раздялата им. Съдебното решение предвижда Джони Деп да плати 7 млн. долара, които Хърд обеща да даде за благотворителност.