Един или много избираш да имаш?

Ние знаем поне 7 причини да останеш в класическите моногамни отношения. А ти сигурно ще се сетиш поне за още толкова.

Забелязала ли си, че все по-популярни стават тези форми на интимни отношения, в които участват повече от двама партньори? От рядката покана на трети човек, до полигамни връзки, когато и двамата партньори спят с други. Как да разбереш този вариант за теб ли е, или по-добре да си стоиш в „обикновената“ връзка 1+1?

Запознай се с няколко очевадни признака, че ти трябва да избереш моногамията.

Един или много избираш да имаш?

1. Не обичаш промените
В полигамните отношения всичко се променя със скоростта на вятъра, защото в тях участват повече хора. Появата на дете със сигурност ще промени живота ти, без значение от количеството на партньорите. Случва се, че основният партньор е над второстепенния, който често бива сменян, а при необходимост – от него дори можеш да се откажеш.

2. Ревнива си
Това е нормално за всеки човек, дори за порноактьорите, които по принцип трудно могат да бъдат моногамни. Но способността да владееш емоциите си, да ги регулираш и да приемаш живота такъв, какъвто е – е гаранция за успех в „полипартньорските“ отношения. Ако те дразни снимката му в социалните мрежи, на която се прегръща с някаква не чак хубава, но в никакъв случай не и грозна блондинка, пишеш му гневни коментари и искаш да му отмъстиш, то отвореният брак видимо не е за теб.

3. Не обичаш да обсъждаш отношенията си
Полигамията изисква постоянно общуване по различни поводи: от безопасния секс и изследвания до отношения между партньорите и границите на позволеното. Например някой иска да спре да дели партньорите на основен и останали, тоест всички да са на равни начала и с еднакви права. Разбираемо е, че в моногамните отношения подобни разговори няма.

4. Имаш силно чувство за собственост
Казано с по-прости думи – доверяваш се изцяло на партньора и знаеш, че той няма да те остави. Това обикновено е свойствено на моногамните отношения, макар да помага и в полигамните – тогава ти не се притесняваш, че новото ти приключение ще доведе до раздяла.

Един или много избираш да имаш?

5. Не си образец за организираност
А тя ще ти е необходима, за да планираш детайлно графика си на срещи и изобщо да разбереш, какво обича един партньор и какво друг. Разбира се, това не е най-важният фактор, дори в моногамните отношения може да стане издънка, но в полигамните е много полезно качество.

6. Харесва ти да живееш в малък квартал, в кокетна кооперация с няколко съседи
Външните фактори също могат да влияят на избора на тип отношения. Разбира се, и в малките градове се срещат партньори, които залагат на полигамията. И в многоетажните блокове са се настанили не един и двама моногамни. Но ти все пак предпочиташ съседите ти да не са наясно точно какво се случва в леглото ти, нали?

7. Не ти е много интересно да пробваш това или онова
И тук говорим, като че ли за най-важния фактор – да те устройват отношенията в момента. Готова си да прекараш цял живот с един партньор и да не обръщаш внимание на другите? Значи, не е и необходимо! Но, уви, необходими са години, за да осъзнаеш ясно този факт.

Източник: cosmopolitan.bg