Една цигара време (ВИДЕО)

Бунтът на новото поколение срещу системата и статуквото са израсли до запалена цигара в бензиностанция. Техните гордост и достойнство са на ниво – „ти няма да ми кааш кво да правя“. Нашите млади хора ценят живота, колкото размазано на платното куче.

Млад перничанин на Софийска бензиностанция. Докато чака шофьорът да плати горивото, слиза от колата и пуши непосредствено до бензиновата колона. Служител на бензиностанцията два пъти го моли да загаси цигарата си. Гордостта на момчето не позволява подобно подчинение. Инстинктът за самосъхранение на работникът му позволява да вземе един пожарогасител и да неутрализира опасността.

Майката на перничанина заяви, че поема отговорност за случилото се. Защото не е научила момчето си да чете знаците „забранено“. Също така заяви, че ще съди служителят на бензиностанцията, защото очите на сина й са пострадали.

Излиза, че всички са виновни с изключение на пушилият до колонката. От тук следва, че вината на майката (на тази и още няколко като нея) не е само в липсата на отношение към знаците…

Бунтът на новото поколение срещу системата и статуквото са израсли до запалена цигара в бензиностанция.
Техните гордост и достойнство са на ниво – „ти няма да ми кааш кво да правя“.
Нашите млади хора ценят живота, колкото размазано на платното куче.
Та…
Що да не си пуши до бензиновата колонка? Кой е по-голям – той или колонката?Хашлащината е келешлъкат са новата докторска степен на обществото. „Големите“ не спазват правилата, не четат табелите, предизвикват смъртта. Ако не им се размине, ще се превърнат в герои с последователи.
Защото бунтът винаги е на мода. Защото младостта е революция. Защото свободата винаги иска повече. И го взима.

И когато няма здрави идеали, ценни каузи, единни борби – въпросът остава принципен. Ще рушим себе си и света около нас.

Свободата няма цена. Освен тази, която плащат майките, поели отговорността.

Източник: lentata.com