Енджи Касабие се оказа диетолог без диплома

Представящата се за диетолог Енджи Касабие всъщност е шарлатанка без диплома, твърдят нейни бивши клиенти.

Красивата ливанка, която зашемети зрителите на „ВИП Брадър” с фамозни тоалети и аристократично поведение, се пише за голям специалист по хранене и се афишира като доктор, без обаче да е такава, пише „Уикенд“.

„Тя никога не е завършвала висше образование. Лъже най-нахално, че е доктор, тук-там се е представяла дори за професор, което е абсурдно. Сега поне в предаването не парадира с научни титли, които не притежава”, коментират в шоу средите.  Преди години, когато направи фирма за диетично хранене, Касабие лансираше тезата, че е доктор и даже професор!

Изкарала висшето си образование в Ливан още на 19 години, понеже била вундеркинд и взимала по 4 семестъра за година! Имала специална „златна диплома” и била призната за най-големия специалист в арабския свят по хранене. „Тогава никой не я разобличи, на хората им беше забавно, пък и не бе толкова популярна. Тя си направи парите, лъжейки като циганка и парадирайки с имената на известните си клиенти, които зариби с измама”,спомнят си нейни познати.