Ето какво не знаете за G-точката и как да я откриете

Терминът G се приема през 50-те години от германския гинеколог Ернст Грефенберг.

За повечето жени G-точката е най-чувствителната зона, отговорна за дълго, несравнимо сексуално удоволствие. При другите жени силната стимулация на тази точка води до уриниране. Много жени като цяло отричат ​​съществуването на този въпрос.


Учените са установили, че Джи точката се развива при жени от неизползвани простатни тъкани, които също присъстват в женското тяло. Тази способност да се трансформира един тип тъкан в друг, води до появата на G-точката.

Понякога тази зона придобива много малки размери и става почти невидима, понякога се развива в пълноправен орган.

Ето защо някои жени я имат, други не я притежават. Как да намерите G-точката?


Ако G-точката все пак присъства в тялото ви, то тази точка е на дълбочина от 3 до 7 см върху предната стена на вагината.

Погледнете нашата инструкция в картината: може би, така че ще ви бъде по-лесно да разберете за какво говорим.

В невъзбудено състояние тя не е повече от грах, но като цяло може да се удвои. Поради това е по-добре да започнете да „търсите“ или да масажирате G-зоната непосредствено преди или след оргазъм.

Бъдете внимателни, тъй като вагиналната мукоза е много нежна и гладка и лесно може да се повреди. Първата реакция за стимулиране на G-точката може да бъде желанието за уриниране, но след няколко секунди тези чувства отстъпват на възбудата.

Този вагинален оргазъм се смята за много по-силен от клиторния.