Ева Лонгория оценява българско изобретение. | Gossips.BG

Ева Лонгория оценява българско изобретение.

Световноизвестната актриса, бизнесдама и филантроп Ева Лонгория беше обявена като част от журито на The Venture – конкурсът, с който Chivas Regal подкрепя най-иновативните стартъпи от целия свят, сред които е и българският проект на Bee Smart Technologies, посветен на спасяването на пчелите от изчезване, пише vesti.bg. Ева Лонгория ще се присъедини към експертите от журито, на което е поверена задачата да разпредели сумата от 1 милион долара между финалистите в The Venture.

Това са вдъхновяващите социални предприемачи, които имат за цел да изградят успешен бизнес, създавайки позитивна промяна в живота на другите. Актрисата може да предложи на финалистите в конкурса опитa, натрупан по време на успешното съществуване на фондацията ѝ, която помогна на латиноамериканците да създадат по-добро бъдеще за себе си и семействата си, благодарение на образование и предприемачество.

Във втората година на конкурса бяха подадени над 2500 заявки, борещи се с проблеми на обществото и околната среда. Всяка от 27-те държави участници излъчи по един финалист, който ще я представи през юли в Ню Йорк. След като преминат през четвърт и полуфиналите, последното предизвикателство ще бъде да впечатлят Лонгория и останалите съдии само за пет минути пред жива публика на 14 юли.

Лонгория каза следното за своята роля: „Радвам се, че съм част от журито и нямам търпение да чуя уникалните истории, които стоят зад 27-те проекта от цял свят. Социалното предприемачество ще играе огромна роля в бъдещето на бизнеса и е много близко до сърцето ми. Късмет на всички финалисти!“

В него българският участник Bee Smart Technologies събра сумата от 10 741 долара, което го класира на седмо място от 27 участници от цял свят. Родният стартъп остави зад себе си проекти от държави като САЩ, Япония и др.

Източник: http://hotnews.bg