Факти, доказващи, че обирът на Ким е инсцинирам

След като първоначалният шок от въоръженото нападение над Ким Кардашиян в парижкия й апартамент отмина, медии и зложелатели започнаха да се питат дали пък цялата история не е случаен инцидент, а добре режисирана от риалити звездата случка. 

Британското издание реши да зададе 10 въпроса, които доказват, че има нещо гнило в ужасяващата случка с госпожа Уест. За отговорите им те се обърнаха към бившия бодигард на покойния Майкъл Джексън – Мат Фидъс.

1. Защо Ким и приятелката й Симон са били оставени сами, без охрана и с бижута за 11 милиона долара, като някои от бижутата малко по-рано риалити звездата лично е заснела в социалната мрежа? Както и защо останалата част от семейството е било в хотел на по-малко от миля?

Гардът на Майкъл е категоричен, че той никога не го е оставял напълно сам. И това е правило.

2. Защо не е имало специални камери, при положение, че седмичният наем на подобни апартаменти е от по 8000 долара?

Мат: Задължително е да има камери със сензори, които да бъдат насочени към вратата на спалнята.

3. Защо същата нощ е имало само един охранител на смяна, при това на място, където са преспивали звезди като Мадона и Леонардо Ди Каприо? Сградата предлага денонощен готвач, но не и охрана?

Мат: Ким е трябвало да има поне 7-8 човека охрана, които да са извън сградата. В Щатите с Майкъл имахме директна връзка с полицията, които при нужда да дойдат за минути.

4. Как крадците са преминали през заключена, тежка дървена врата? Няма следи от насилие над ключалката, а е чудно защо някой ще пусне непознати мъже в сградата? 

Мат: Охранителите на звездите отиват ден или два по-рано, за да огледат сградата и всички възможни входове и исходи.

5. Кой би могъл да предостави на крадците лична информация за Ким? Служителите на хотела не подписват ли декларации за пазене на тайна?

Мат: Обикновено хората от екипа, които са на по-ниска позиция дават информация, но тя по-скоро е за фенове на звездите, които искат да получат автографи.

6. Защо бодигардът на Ким я е оставил сама и крадците били ли са наясно, че той не е с нея?

Мат: Изглежда мъжът вече е повече приятел на Ким, отколкото неин охранител. Освен това той има личен акаунт в социалните мрежи и всеки може да види къде и с кого е.

7. Защо на Ким е било позволено да напусне Франция, докато все още върви разследването?

Мат: Не е нормално, тъй като първите дни след престъплението е важно жертвата да бъде разпитана. Иначе, ако се отложи, могат да бъдат забравени важни факти от инцидента.

8. Защо само трима охранители са пазили цялото семейство Кардашиян, а един – лично Ким. Особено след като толкова много терористични атаки се случиха в Париж?

Мат: Тя е трябвало да бъде посъветвана, че като една от големите звезди в момента, не бива да посещава Париж, където е имало толкова атаки през последните месеци. Имало е моменти, в които Майкъл е искал да посети някакви определени места, но ние не позволявахме, тъй като беше много опасно.

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

9. Как е възможно 5-има крадци да влязат и да излязат от сградата и да избягат с колела? При това без някой да ги види. 

Мат: Майкъл имаше човек, който записваше всичко около него. От записите гледахме кои хора най-често се появяват и го следят.

10. Защо Ким не е била предупредена, че районът, в който се е настанила, е имало серия от обири?

Мат: Това е работа на охраната, която трябва да направи предварително изучаване на всичко, което се е случвало.

За разлика от гарда на Майкъл, бившият бодигард на Ким, който е бил уволнен от Кание Уест, защото той го е подозирал, че флиртува с жена му, е категоричен, че всичко е вътрешна работа. И че екипът на Кардашиян е оркестрирал инцидента.