Фалшиво МВР глобява маниаци с по 40 лв за посещения в сайтове за възрастни. 

Фенове на розовите клипове се оплакват, че скрип изскача на екрана на компютъра и излиза предупреждение, че нарушават закона и ще бъдат подведени под наказателна отговорност, дочуHotArena.

Целият им компютър блокира, а съобщението непрестанно се появявало. Следвали указания, че до 4 часа трябва да преведат 40 лв през портфейл за електронни плащания в интернет.

В противен случай материалите срещу тях ще бъдат докладвани на прокурор за образуване на досъдебно производство.

Борците срещу клиповете за възрастни предупреждават, че ако лицата не платят в указания срок, те ще изпратят „оперативна разследваща група незабавно до мястото на пребиваването и задържането им”.

Пострадал от набезите се оплака, че се наложило да плати глобата, тъй като всички програми на служебния му компютър блокирали и се притеснил, че може шефовете му да разберат.

До изскачането на прозорчето с предупредителния надпис се стигнало, след като се опитвал да потърси в интернет клипове с популярната Алекс Алексиева. Младата нашенка нашумя, след като преди седмица се появи неин клип в банята, който е гледан над 150 000 пъти в платформата за подобни клипове, пише „Телеграф”.

„Написах за търсене името й и настръхнах, защото излезе надпис, че компютърът ми е блокиран”, разказва ужиленият.

Хакерската атака пък се оказа вдъхновена от заключения от ГДБОП профил на Спас/Александър от Кочериново. На главната му страница се мъдри съобщение, че е иззет от ГДБОП заради нарушения на наказателния кодекс на република България.

Компютърни спецове пък обясниха, че става въпрос за елементарна измама с най-обикновен скрипт, който заобикаля защитната стена на компютъра. И нищо няма да се случи, ако прозорецът бъде затворен или пък устройството се рестартира.