Фенове искат принцеса Лея от „Междузвездни войни“ да стане Дисни принцеса

Снежанка, Пепеляшка, Ариел, Спящата красавица, Покахонтас… това са част от принцесите на Дисни, които скоро могат да се сдобият с нова „колежка“ – принцеса Лея от „Междузвездни войни“.

Почитателите на филма се активизираха след трагичната смърт на Кари Фишър, актрисата изиграла легендарната принцеса Лея.

Петицията се намира на сайта Change.org и е отправено директно към главния изпълнителен директор на „Дисни“, Боб Игър.

Ето как феновете си представят анимираната принцеса Лея.

„След трагичната загуба на Кари Фишър, ние мислим, че няма по-подходящ начин да се почете паметта й, от това да анимирате образа на принцеса Лея и да я направите официална Дисни принцеса – пише в изявлението. – Ние искаме да организирате церемония, която да представи принцеса Лея, както и да направите опело в чест на Кери Фишър“.

Инициаторът на петицията, Коуди Кристенсен, обяснява че искането се основава на факта, че принцеса Лея е… принцеса (разбира се), а правата за „Междузвездни войни“ са откупени от филмовата компания „Дисни“. Съответно, принцесата трябва да се присъедини към останалите анимирани героини.

Аз и петте ми дъщери сме големи почитатели на сегашните принцеси на Дисни, но според нас принцеса Лея е невероятно силен и позитивен персонаж за много момичета и ще е чудесно да се присъедини към останалите“, обясни Коуди пред списание Geek.

Повече от 23 000 човека вече са подписали петицията.

Припомняме, че смъртта на Кари Фишър бе обявена на 27 декември миналата година, а по-малко от 48 часа по-късно почина и нейната майка – холивудската икона Деби Рейнолдс.

Рейнолдс и Фишър ще бъдат погребани в Бевърли Хилс утре, 5 януари.