Георги Господинов – голямата любов на Ваня Щерева! Писателят не искал да се обвързва и бил шута на блондинката

Писателят Георги Господинов е голямата любов на Ваня Щерева. Един от най-популярните български интелектуалци и певицата, която нашумя като участничка в последния сезон на „ВИП Брадър” известно време са били гаджета и са поддържали тайна връзка, научи HotArena.

Двамата изживели бурен любовен роман преди няколко години, още преди авторът на „Физика на тъгата” да стане сериозно обвързан с филоложката Биляна Курташева, от която има и дъщеря Рая. Важно е да се уточни, че по времето, по което е бил с Щерева, Господинов е нямал друга връзка.
Ваня завършва актьорско майсторство в класа на проф. Стефан Данаилов и след кратка актьорска кариера се насочва към пеенето, като постига доста успехи в тази област. Тя сама пише текстовете на част от песните си. Твори и за Стенли, Ирина Флорин, Ирра, Вили Кавалджиев. В началото на новия век Щерева решава, че може се пробва сериозно и в прозата. Тя вече е вдъхновена за това от първата белетристична книга Георги Господинов „Естествен роман”, излязла през 1999 г.

Пет години, след като получава вдъхновение от Георги Господинов, е факт и нейният пръв роман – „Образцов дом”. Начинаещата авторка се сприятелява с вече утвърдения писател, като дори споделя с него своите творчески хрумвания. Господинов, който е само две години по-голям от Щерева, се превръща в духовен гуру за поетесата из необятния океан на литературата и изкуството. По това време певицата не е особено щастлива в личния си живот и от интелектуалното й уважение към автора на „Естествен роман” се ражда страст и желание интелектуалното общуване с него да се премине към интимна близост.

Самата Щерева е доста отракана, не случайно се снима за корицата на „Плейбой”. Тя не крие, че еротичната й фотосесия от 2003-та е помогнала много за успеха на книгите ѝ. Най-вероятно и Георги Господинов бил впечатлен от атрактивната блондинка, защото приема предизвикателството за връзка с Ваня. Докато са любовници, двамата често ходят заедно по литературни четения, като Щерева не престава публично да сипе комплименти по адрес на автора на „Физика на тъгата”. За разлика от нея, той не афиширал пред обществото никакви чувства – принцип, който писателя спазва и до днес.
Ваня Щерева се надявала Георги да стане нейно официално гадже и му давала да разбере, че това ще е от още по-голяма полза за тяхната кариера. Или пък може би само за нейната.

Докато са твърде близки, Ваня пише и романа си „Стъклен дом”, който по-късно прерасна в тв сериал. В крайна сметка от страх любовната му афера с Щерева да не лъсне публично и да се замеси в секс скандал, Господинов решил да скъса с Ваня и да закрепи връзката с жена си Биляна, с която са временно разделени, пише „Уикенд“.