Гилотината на лорд Минчев свисти: Алисия с пола намазана с прокиснал пастет, Дани Милев е моден отшелник, Тото губи от модното Тото

Евгени Минчев отново „отряза“ главите на няколко представители на родните ВИП среди с традиционната си седмична гилотина за вестник „Телеграф“.

АНЕЛИЯ И ДЕ МИЛЕВ В МОДЕН СИНХРОН

Дани де Милев който уплътнява интелектуалния въздух на Къщата на Вип брадър е един моден отшелник.  Никога не надава вик ако си е облякъл тениска и сако но и никога не циври ако го облекат в смокинг. В близост до колежката си Анелия, да кажем- направо естетска богиня спрямо останалите в жанра, музикантът е направил опит за летене в модното пространство, топвайки пръстче в най-лъчезарните цветове от палитрата. Което накратко казано е виолетовата му блузка и лилавите отблясъци в сакото . Прическата е загладена така, че да се хареса и на полу-двойника му Дани де Вито, на когото Де Милев страшно прилича, в зависимост от осветлението. Още гадая синджирите дали принадлежат на Анелия или на Дани или съществува модата на модно споделяне и двамата си ги носят заедно, когато са на парти.

АЛИСИЯ НАДСКАЧА МЕЛАНИЯ ТРЪМП?

С пола, като намазана с прокиснал пастет, певицата Алисия позира по-важна от Мелания Тръмп. Смятам, че дори прави детински опити да я стигне, но като една Стефка Костадинова направо я надскача с овчарски скок. Черната блуза или поло, създават оптически дискомфорт , нещо като навлизане в тунел или кошмарен сън, от който може да ви извади само военна тръба за сутрешна закуска с каша. Пълна каша е и фризурата на госпожата. Там се развиват есенни условия за всякакви пернати, но кой е бил така пернат в ръцете, че да и навие косите като на всяка друга нейна колежка… Ако са ви останали сили, моля, погледнете обувките а ако имате време- пребройте капсите , входовете и изходите за връзките, преплитащи се като разгонени кобри в подножието им. Възмущението ми не може са се побере в чантичката на Алисия, върху която са изобразени образи наподобяващи колежката и Сашка след разгримиране.

НОСИЯ ТРЯБВА ЗА АЛЕКС И ВЛАДИ

Алекс и Влади са една малка приказка. Не тази за Червената шапчица, но съвсем малко от Вълка и седемте козлета.  Много малко от Хензел и Гретел и цели абзаци от Приказка за цветовете, която аз обаче не съм чел. Чета по дрехите на двете изгонени от Къщата на Вип брадър, сричам и не мога да свържа едно изречение поне, в какафонията от боички, къдрици, погледи, триумфалните арки на диадемите им. В опит за ранен сексапил, близначките са пъхнати в мрежести чорапогащници а в опит за окъсняло детство- в кънки, с които са ги пуснали директно на вълците, да кажем, онези вълци, които съвсем са останали без слух, зрение и зъби. Нямам предвид само съквартирантката им Васева. Опитвам се да отгатна какво би им се случило в живота, ако просто се облекат адекватно на красотата и гласчетата си в една хубава народна носия, изчистена от досадната си традиционност, но все пак носия. Българска, достойна, очарователна.

ТОТО ГУБИ ОТ МОДНОТО ТОТО

От известно време се чудя Тото 1 или Тото 2 имаме в Къщата на Вип брадър, толкова отколешно ми изглежда присъствието на едноименния съквартирант. Музикантът, нашумял с дебюта си в този формат, не изглежда да се събужда с мисъл какво да облече. В този кадър например, младежът спори с всичко модно и свято, поднасяно и втълпявано ни от модните библии. Канадката, по всяка вероятност, минала  нелегално турската граница, придава обем и изглежда като прясно снесена от слон след огромно угощение. Всичко надолу е мрак и естетически унес, сън след махмурлук, видения и диспропорции от времето на фестивала в Уудсток. Сълзливи мартенички осигуряват медени кавали и слънчеви зайчета, поне докато съквартирантът придобие достъп до сайванта с дрехите си, където вероятно квартируват и други възможности за прекрасните му, ясни очи.

НИКИ КЪНЧЕВ ПРИСТАНА НА МОННИ

Точно по образец на новите модни тенденции, наложени от световните дизайнери, Ники Кънчев е предприел обновяване на гардероба си. Само допреди дни в мрачни, незабележителни костюми, днес водещият на Вип брадър е освежен, стилен и добавя Десизо Монни touch в инак безразборната телевизионна илюзия. Сивото каре изразява определена фина пулсация, зареждаща ефира с хромозомите на един изключителен плат а винените обувки са смели и дискусионни, но според мен – на мястото си. Жилетката като милосърдна пазва приютява вратовръзката- кариран поток в океан от каре. Самият Кънчев е уютен, добронамерен, мил и в добра форма. Това дава стабилност на облеченото, подхранва крехките филизи на модност в доскоро скучноватия му гардероб и показва мащабите на естетическо любопитство , възможни дори при най-трудните му експериментатори.