Гледането на порно, уврежда ли мъжа

Учени от университета Небраска-Линкълн, представили на125-ата конференция на Асоцияцията на психолозите изводите си относно гледането на порнография.

Темата е конкретизирана и става въпрос за гледането на порно от мъже. А заключението на психолозите е, че това формира у тях склонност към доминиране над жената.

На базата на анонимна анкета, с участието на 330 души, които са на възраст 17-54 години, се е стигнало до този извод, пише БГНЕС. Анкетираните трябвало да отговорят на въпроси, свързани с класически мъжки поведенчески стереотипи.

Така изследователите установили закономерността, че възрастта, на която момчето за пръв път е гледало порно, определя склонността му към определен тип поведение.

Обобщеният извод е, че по-ранното запознанство с порнографията съдейства за формирането на склонност към доминиране над жената. Ако първото гледане е било в по-късна възраст, тогава мъжът е по-предразположен към безразборен секс и презрение към момичета и жени.

Като цяло е установено, че средната възраст за посягане към порно е 13 години и 7 месеца. Учените смятат да добавят в бъдещите си изследвания още показатели, които ще помогнат по-точно да се интерпретират получените данни.

Източник: lifestyle.bg