Голяма опасност дебне във всяка кухня, а вие дори не подозирате защо трябва да се пазите от магнитчетата за хладилник

В много къщи на хладилника можете да видите различни магнетизирани аксесоари: Животни, снимки, картинки от чужбина, букви и др.

Малко хора обаче са наясно за вредата от тези неща. За това информираха експерти, които се занимават с проучването на проблема. ​​​​​​​
 
Основно проблемът се отнася, до старите модели хладилници. Те нямат необходимата степен на защита, което е благоприятен фактор за появата на магнитни полета. В допълнение, тези магнитни полета могат да проникнат в храни, съхранявани в хладилника.

По-новите хладилници са оборудвани със специални нива на защита и дизайнерите осигуряват безопасност на хората. Но все пак, нюансите не са изучавани до края, поради което изследователите нямат други определени версии, пише bgzona.eu.

Хората, живеещи с пейсмейкъри, със сигурност са получили препоръки от лекарите си, че тези магнитни полета са противопоказни за тях.

Трябва да отбележим още веднъж, че полетата, създадени от магнитите, могат да ударят апарата. Когато каним гости у дома си, които имат такива устройства, трябва да имаме това в предвид.