Гордън Рамзи за „мръсните тайни“ на елитните ресторанти

Известният в цял свят британски готвач и телевизионен водещ Гордън Рамзи призна, че посетителите на луксозните ресторанти редовно употребяват кокаин по време на храненето си.

Според думите на Рамзи, този наркотик се явява „мръсна малка тайна на индустрията“. Кулинарът заяви, че дори лично него клиентите са го молили да посипе кокаин върху суфле, като го смеси със захар преди това, съобщава  Guardian. Рамзи не се е съгласил да извърши това.

Прославеният шеф готвач също така споменава пред изданието, че е намирал следи от кокаин в тоалетните на всеки един от неговите 31 ресторанта, открити по целия свят, освен в един. В един от случаите, клиентите занесли в тоалетната чиния от масата си, за да приемат кокаина, а след това помолили сервитьора да им смени съда с чист.

Рамзи, който е водещ на популярни кулинарни тв шоута във Великобритания, е решил да посвети на наркотика цяло предаване и то ще бъде излъчено скоро.  Един от най-близките сътрудници на Рамзи, шеф готвачът Дейвид Демпси, почина от употребата на кокаин през 2003 год. Братът на Рамзи също е наркоман, който се намираше в Португалия, но от известно време не се знае местоположението му.

Източник: blitz.bg