Готие: Мелания се облича добре и сама, по-добре от Хилари

Жан-Пол Готие каза, че няма проблем да прави дрехи за Мелания Тръмп, въпреки позициите на дизайнерите Том Форд и Марк Джейкъбс, които отказаха да работят с нея.

Редица дизайнери обявиха, че биха отказали поръчка на бъдещата първа дама на Америка. Но други, като Томи Хилфигър, Том Браун и Готие, казаха, че нямат проблем да работят с нея.

Запитан дали би обличал госпожа Тръмп, Готие отговори:

„Определено. Не ми е цел, но защо не?“.

В изказване по време на Британските модни награди в понеделник французинът каза, че „не става въпрос за политически възгледи“.

Тя се облича доста добре и сама. Няма какво лошо да кажа за нея“, каза той..

„Тя беше облечена по-добре от Хилари (Клинтън), когато отиде да гласува. Беше с палто с цвят на камилска вълна, бяла рокля и беше красива“, добави Жан-Пол Готие.

Марк Джейкъбс и Том Форд са категорични

„Лично аз бих предпочел да вложа енергията си в подпомагане на онези, които ще бъдат потърпевши от Тръмп и неговите поддръжници“, каза Марк Джейкъбс.

Бях поканен да правя дрехи за нея преди няколко години и отказах“, каза Том Форд. Но добавя, че причината е по-малко политическа, а е повече самият стил на Мелания.

Дерек Лам пък подкрепя Джейкъбс, казвайки, че би предпочел да се концентрира в усилията си за по-справедлив, честен и уважаващ индивидите свят.