Графа стана Митко Пайнера на попа! Трупа милиони от младите си открития

Оказа се, че Графа е не по-малко успешен като продуцент, отколкото като изпълнител.

След дълги години на музикалната сцена, Влади Ампов редуцира новите си проекти и участия за сметка на въртенето на продуцентски бизнес. След справка в Търговския регистър става ясно, че на негово име има две записани фирми – „Монте мюзик“ и „Монте продъкшън“, която се занимава със звукозапис. Първата обаче е златната кокошка на изпълнителя, който се оказва, че има съдружник в собствеността, пише „Галерия“.

Според отчетите на нетните приходи, за седем години (от 2007 до 2014 г.) „Монте мюзик“ е спечелила на Графа цели 4 милиона лева, което е рекорд за нашата страна, когато не говорил за фолк индустрията. От другата компания са отчетени 104 хиляди лева, а за миналата и тази година печалбата със сигурност ще продължи да се увеличава както и в предишните.

Така Влади Ампов доказа, че музикант къща може да храни, но трябва наистина да си разбира от работата. Като певец той е наясно какво трябва да предложи на друг човек на музиката, за да се сработят. Пръв усети и болезнената липса на поп жанр у нас, в който лесно стана лидер, налагайки свои млади открития.

Под шапката на „Монте мюзик“ вече има десетки изпълнители, най-вървежната сред които определено е Михаела Филева. Освен че е врял и кипял на сцената, Графа има и много точен усет за таланти. Единствен той подаде ръка на Михаела след финала на „Х фактор“ и сега определено не съжалява за решението си, което му се отблагодарява пребогато.

В списъка на компанията са още Вензи, Акага, Били Хлапето и Виктория Георгиева, а Графа е готов да прикотка и всеки друг талант, в който види бъдеще, защото преценката му е безпогрешна, пише „Галерия“

Източник: Галерия