Холивуд почете паметта на звездата от „Титаник“ Бил Пакстън

Дженифър Анистън се качи на сцената на наградите „Оскар“, за да отдаде почит на загиналите през миналата година актьори.

Церемонията по раздаването на наградите „Оскар“ 2017 приключи. Филмът „Страната Ла-ла-ла“ получи шест статуетки от общо 14 номинации, а наградата за Най-добър филм взе „Лунна Светлина“.

Церемонията ще се запомни с огромния гаф по време на обявяването на наградата за Най-добър филм, но и с емоционалната реч на Дженифър Анистън.

Актрисата се качи на сцената, за да почете паметта на 61-годишният актьор и режисьор Бил Пакстън, който почина от усложнения след операция.

„Нашият приятел Бил Пакстън ни напусна вчера. Всички го обичахме и на всички ще ни липсва“, каза Дженифър Анистън, едва сдържайки сълзите си.

Бил Пакстън е известен за ролите си в „Титаник“, „Терминатор“, „Аполо 13“ и много други. Носител е на две награди „Сатурн“, три награди „Сателит“ и четири награди „Златен глобус“.

Заради скорошната смърт на Пакстън, той не беше включен в сърцераздирателния клип, който почете други велики холивудски актьори, напуснали този свят през изминалата година – Кари Фишър, Мери Тайлър Мур, Джийн Уайлдър, Джон Хърт и други.

Веднага след речта си, Анистън представи певицата Сара Барелис, която изпълни песента на Джони Мичъл „Both Sides Now” в памет на актьорите.