Холивудски филми, в които наистина правят секс

В някои холивудски филми сексуалните сцени изглеждат скучни и напълно изкуствени.

Дали няма химия между актьорите или режисьорът не е измислил добре сцената? Или просто горещата, всепомитаща и оргазмично-бомбастична секс сцена може да се получи само ако героите правят истински секс пред камерата.

Ето и 6 филма, в които се е случило точно това:

„Нимфоманката“ на Ларс фон Триер, 2013 г.

Холивудски филми, в които наистина правят секс

Творбите на фон Триер винаги предизвикват смесени реакции, но точно „Нимфоманката“ бе избрана за един от десетте най-добри филма за 2014 година от елитното френско списание за кино Cahiers du Cinema. Ако си гледала филма, добре знаеш, че той включва огромно количество странни сцени. Актьорът Шая Лабъф пък признава в интервю, че е бил привлечен от Стейси Мартин, актрисата изиграла главната роля. Изказването му породи слуховете, че двамата са имали връзка в реалния живот. От своя страна, фон Триер скандализира с изявлението, че във филма се показва само реален секс, а Лабъф е бил предупреден за това и предварително е дал съгласието си. Накрая, секс сцените са били изиграни от порно актьори, чиито тела после са били монтирани към главите на Лабъф и Мартин посредством специална технология.

Little Ashes на Пол Морисън, 2008 г.

Холивудски филми, в които наистина правят секс

През 1922 г. двама испанци се срещат Мадрид. Те са писателят Федерико Гарсия Лорка и художникът Каталан Салвадор Дали. Двамата стават любовници. Филмът е изпъстрен с гей сцени, а актьорите са голи в голяма част от тях. В една от тях, Салвадор Дали (изигран от Робърт Патинсън) преживява разтърсващ оргазъм, които изглежда прекалено истински. В интервю, Патинсън признава, че му се е наложило да мастурбира пред камерата, за да постигне шокиращия ефект. „Осъзнах, че преструвката няма да проработи, така че реших да се самозадоволявам пред камерата. Лицето ми по време на оргазъм ще остане в историята“, шегува се актьорът.

„Калигула“ на Тинто Брас, 1979 г.

Холивудски филми, в които наистина правят секс

Интересното е, че еротичните сцени и оргиите (неподходящи за лица под 18 години), пресъздаващи хедонистичните нрави на древните римляни, са по идея не на режисьора Брас, а на продуцента – известният издател на порнографското списание „Пентхаус“ Боб Гучоне. Няма нужда да обясняваме повече, филмът просто трябва да се гледа.

„Кафявият заек“ на Винсънт Гало, 2003 г.

Холивудски филми, в които наистина правят секс

Лентата се провали трагично по време на Кинофестивала в Кан. Не преувеличаваме – много от зрителите скоропостижно напуснаха залата по време на прожекцията му. Останалите просто освиркаха филма. Скоро след това, Винсънт обеща, че повече никога няма да прави филми (лъжа). Все пак, най-известната сцена ще остане в кино историята. В нея главната героиня Дейзи (Хлое Севини) прави съвсем, ама съвсем истинска свирка на бившето си гадже Бъд (самият Винсънт Гало).

„Антихрист“ на Ларс фон Триер, 2009 г.

Холивудски филми, в които наистина правят секс

Вторият филм на фон Триер в списъка е базиран на идеята, че на света съществува единствено Дявол, а не Господ. Лентата започва със сцена, на която мъж и жена правят секс под душа, а през това време синът им пада през прозореца и умира. Някои наричат филма „еротичен хорър“, нов субжанр във филмовата индустрия. За разлика от „Нимфоманката“, секс сцените не са използвани дубльори. Само се надяваме, че кадрите, в които съпругата бие пениса на мъжа си с дъска, са симулация. За да сме честни, на човек му трябва голяма смелост за да изглежда „Антихрист“ докрай.

„Спи с мен“ на Клемент Върго

Холивудски филми, в които наистина правят секс

В главните роли на еротичната мелодрама влизат Лорън Лий Смит и Ерик Балфур. Лорън играе вятърничавото момиче Лейла, което си пада по секса за една нощ. Докато не се влюбва в Дейвид (Балфур). Секс сцените във филма са толкова натурални, че накрая актьорите се налага да признаят, че не са симулирали нито една от тях. Това хвърля в смут критиците, тъй като Лорън и Ерик са уважавани и сериозни актьори.