Историята на една 85-годишна баба, която разплака цяла България

Познати и непознати приятели от социалната мрежа издирват 85-годишна баба от град Септември, за да й помогнат.

Хората се трогнаха от думите на пазарджиклийката Мария Пенчева, която пътувала миналата неделя във влака от София и била в едно купе с въпросната старица, пише „Монитор“.

Възрастната жена се връщала от столицата, където в болница била оперирана. „Вместо в чанта, багажа беше сложила в пластмасова кофа, завита с найлонка. Вътре се виждаха кренвирши,явно от обедното меню в болницата. Извади дребни монети и взе да ги брои. Увити в найлонов плик…не повече от 2лв.

Дожаля ми и й дадох каквото имах …..кроасани и някой лев за хляб. Помоли ме да я събудя….изхлузи маратонките…явно дадени от някой и заспа. Как да Ви простим на Вас…господа управници …това са нашите родители…такава ли участ заслужават….?Аз не Ви прощавам!!!!”, пише на стената си Пенчева. Само за няколко часа снимката на непознатата старица бе събрала над 1200 споделяния в социалната мрежа.

С Мария се свързали хора от Лаг Вегас и Дубай, които изразили желание да помогнат на бабата.

„Трогна ме съпричастността на хората и желанието да помогнат на възрастната жена. Ще се опитам да я намеря. За часове много хора са споделили моят пост. Радвам се, че трудното време в което живеем, не ни е направило все още коравосърдечни и има добрина в човешките сърца”, коментира Мария Пенчева. Медии се ангажираха да потърсят съдействието на общината в Септември, откъдето да издирят 85-годишната баба.