Използвайте куркума за искрящо бяла усмивка

Пазарът е пълен с какви ли не варианти за избелване на зъбите, но те могат да бъдат доста агресивни, особено за чувствителни зъби. Подобно на грижата за кожата и косата, на рафта ви с подправки може да си стои някое скрито съкровище, което по напълно безвреден начин да помогне за искряща усмивка. Такова съкровище се оказва куркумата. Знаем за невероятните й здравословни и разкрасяващи ползи, но сега се оказва, че можем да се погрижим и за усмивката си. Ето как!

Всичко, което ви трябва, е кокосово масло, куркума, малка купичка, четка за зъби и обичайната ви паста за зъби.

Какво да направите

Смесете 1 с.л. кокосово масло с 1 ч.л. куркума в купичката. С помощта на четката за зъби разбъркайте двете съставки, за да се получи паста. След това измийте зъбите с пастата, използвайки четката, както обикновено се миете, но вместо да изплюете веднага и да изплакнете, оставете пастата по зъбите за няколко минути. Единственият проблем е, че устата ви ще изглежда „очарователно“, светнала в оранжево. Не се притеснявайте, временно е. След това с обичайната си паста измийте отново зъбите и изплакнете.

Подобно на содата, куркумата има съвсем лека абразивна текстура и премахва плаката и петната, причинени от кафе, вино, цигари. Тя действа антибактериално и противовъзпалително, което подобрява оралното здраве.

Процедурата обаче може да е леко цапаща, а пастата е упорита за отмиване. Но допълнителното четкане и миене си струват усилията, защото ще се сдобиете с блестяща усмивка.

А ако не понасяте аромата на куркумата, пробвайте друга алтернатива на избелващите препарати.

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

Избелване с бананова кора

Трябват ви само бананова кора, четка и паста за зъби.

Натрийте банановата кора с меката, месеста част, върху зъбите. Опитайте да запазите венците и устните далече от зъбите за около десетина минути. Не е невъзможно. Може да почетете през това време. След това вземете суха четка за зъби и търкайте остатъците от банановата кора. Накрая измийте зъбите нормално с паста и изплакнете с вода. Правете това всеки ден до две седмици и ще се радвате на по-бели зъби и искряща усмивка.