Кайли Миноуг спечели битката за името си срещу Кайли Дженър

Какво се крие в името? Очевидно, милиони долари. Поне според двете Кайлита – Кайли Миноуг и Кайли Дженър.

След като и двете отидоха в съда, за да оправдаят правото да използват „Кайли“ като търговска марка, една от тях излезе победител.

Според списание People, Кайли Миноуг официално е спечелила съдебната битка срещу Кайли Дженър, а Бюрото по патентите в САЩ е отказало на последната да регистрира името си като търговска марка в понеделник.

Кайли Дженър прави първия опит да регистрира името си през 2014 година, но пред февруари 2016 фирма, представляваща Миноуг, подава оплакване за искането на Дженър. Според него, патентът на Кайли Дженър и използването на същото първо име като това на клиентката им, ще предизвика „объркване“ у феновете на певицата.

Документът още щрихова (макар и доста мъгливо), че Дженър е просто участничка в риалити предаване, която няма голям звезден статут.

Освен това, документът подчертава, че Миноуг вече е регистрирала първото си име за различни цели и притежава сайта Kylie.com от 1996 година, когато Дженър още не е била родена.

Според репортажа на People, Кайли Дженър планира да обжалва решението на съда, защото иска да използва името си в своите козметични и модни начинания.

Източник: cosmopolitan.bg