Как да приключиш 7 неромантични връзки, които те подтискат

Изобилие от книги и статии са посветени на неприятната тема за прекратяване на връзка, за това как да го направиш и как да го преодолееш.

Фокусът обикновено е върху романтичните отношения, обаче за това как да скъсаш не с най-значимите за теб хора – от приятели до лекари, може да е повече от една глава на книга.

Вие може да се изкушите просто да изчезнете, но това може да ви лиши от възможността да завършите една връзка и да започнете наново.

„Нашата култура не цени сбогуванията, но когато не кажем сбогом, оставяме някъде част от нашия живот, които не е приключил“, казва британският психотерапевт Еди Рийс.

„А правилният край ще ви помогне да видите следващата връзка със свеж поглед и наистина да продължите напред.“

Ние оформихме накратко някои експертни съвети за това как да приключите по правилния начин взаимоотношенията.

1.   Доктора ви

Вашият личен лекар ви е излекувал от неразположения няколко пъти, но по-късно нещата се обръщат.

” Да се откажеш от лекаря си може да бъде най-добрата възможност и за двамата, ако не успявате да комуникирате ефективно или просто не гледате нещата по един и същи начин.” Казва Таз Батия, общ здравен експерт и основател и директор на     ”CentrespringMD”.

Изразът  „Ще се видим“ е също така признак, че доктора е неподходящ или с прекалено груби обноски. След като намерите нов лекар, уведомете стария или екипа, че правите смяна, и поискайте медицинските ви досиета да бъдат прехвърлени в новия офис.

“ Често е най-добре да напуснете някого с взаимно разбиране, уважение и възможност за възстановяване, ако имате желание,“ съветва Д-р Батия

2.     Добър приятел

Преди да вземе тази решителна крачка се уверете, че сте сигурни, защото „след като сложите край на приятелството, никога няма да сте в състояние да постигнете същото ниво на доверие и интимност“, според Ирен С. Левин, д-р, психолог, автор и професор по психиатрия в Ню Йорк медицински университет и продуцент на Блог за приятелството.

„Ако има недоразумение, има ли нещо, което можете да направите за да съкратите процеса, като например  вземане на глътка въздух?“

Ако сте сигурни, че всичко е свършило, освен ако другият не е бил твърде груб, споделете вашите мотиви за решението си с приятеля си.

„Общувайте честно и с любов, колкото е възможно, така че те да разберат какво се е случило“, казва Шаста Нелсън, , основател на GirlFriendCircles.com

„Ние можем да дадем на нашите приятели същия подарък, който даваме на интимен партньор: разговори, които да помогнат за приключване на връзката.“

3.    Терапевтът ви

Независимо дали сте били на терапия в продължение на месеци или години, може да ви писне в някакъв момент. Това е един често срещан случай на болезнен въпрос, така че бъдете сигурни, че не се опитвате просто да избегнете терапевта и да пропуснете ценни възможности за израстване като отстраните психиатъра си.

Ако смятате, че е време за сбогом, кажете го на следващия сеанс, и ако все още чувствате необходимост да  отидете пак , планирайте най-малко още един допълнителен сеанс. „

В идеалния случай, всеки от вас ще сподели признателност, планове и надежди, негодувания-какво би искал да бе направено по различен начин, както и съжаления-какво ти се иска ти да си направил по различен начин“, обяснява Гас Кауфман, лицензиран психолог и д-р на науките, Атланта, Джорджия.

„Много може да се спечели по този начин-можете да научите как да не оставяте недовършена работа в живота си и да останете с неприятно усещане.“

4  Просто Познат

Тъй като тези връзки са нестабилни по принцип, обикновено с тях е по – лесно. „Аз не се чувствам длъжен да проведа някакъв особен разговор“, казва Нелсън.

„Повечето от нас срещат много хора и не се очаква да приключват официално всяка връзка.“ Познатите и спомена за тях често избледняват -след приключване задълженията на доброволец например  или края на спортен сезон.

А дори и да не е приключил контактът, няма нужда от изричане на сбогом, казва д-р Ливайн. „Не инициирайте събирания и кажете, че сте зает, когато поискат от вас среща, или разредете срещите като виждате лицето само с група от хора,“ съветва тя.

5Вашият шеф.

Когато идва времето да напуснете, не казвайте и думичка на колегите си, докато шефа ви не разбере, че напускате и дайте предизвестие от най-малко две седмици, в зависимост от нивото на отговорност и позицията ви. „Поискайте лична среща с шефа си и  кажете нещо от рода на:“

Искам да сте първият, който знае, че съм приел друга оферта за работа, „и представете официално писмо за оставка“, съветва експерт по кариери и стратег Мери Джийн Винсънт.

„В него, посочете дата на напускането си и предложете да помогнете с каквото можете.“ Въздържайте се от оплаквания за компанията или нейните служители, и не се чувствайте длъжни да разкривате истинската причина за напускане.

„Вие просто правите умен ход в кариерата си“, казва тя. Ако шефът поиска да узнае повече, бъдете внимателни с вашите отговори, тъй като те могат да бъдат записани в досието ви и да ви навредят по-късно.

6.     Личният ви треньор

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

Треньорите могат да бъдат ключови съюзници в борбата за по-добро здраве, но може да искате да смените вашия по редица причини.

Може да се чувствате подготвени да продължите по своя собствена програма, или може би треньора е пресякъл линията, като ви говори непочтително или ви принуждава да правите  физически ограничения по начин, който не  е безопасен.

Ако е така, отнесете се като към бизнес сделка , казва Дезире Нейтънсън, от Атланта фитнес, йога и танци. „Ако треньорът е непрофесионален, то е напълно приемливо да поискате парите си обратно, но не агресивно, завършете всички сесии или  оставете част от тях без възстановяване“, казва тя.

„Упражненията трябва да бъдат нещо, което очакваме с нетърпение, така че не се жертвайте да останете във връзка, която не ви прави щастливи.“

7. Фризьорът

Ако сте ходили веднъж, изборът е ясен: Просто не се връщайте. Става по-сложно, когато сте посещавали някой фризьор известно време. Много ситуации може да изискват промяна, обаче.

„Хората се развиват или се отегчават и стилистите минават през лични и професионални върхове и спадове, това е цикълът на живота“, обяснява София Авера, професиналост в L’Oréal, изпълнител и стилист.

Ако сте били доволни от работата на фризьора си доскоро, първо споделете загрижеността си. „Обратната връзка е подарък, възможност да се оцени работата ми от гледна точка на клиента“, казва Авера. Когато стане време за  приключване бъдете любезен.

„Ако имате нужда от промяна, изпратете написана на ръка бележка с благодарност към стилиста си за времето, в което са ви обслужвали чудесно и им пожелайте всичко най -добро.“