Как да прочистите белите дробове естествено

Продължаваме теамата за естествените начини да прочистите белите си дробове. Ето какво можете да направите за тяхното здраве в домашни условия!

Горещ душ

20-минутна гореща баня ежедневно ще помогне за отстраняване на токсините. Можете също така да добавите няколко капки евкалиптово масло в горещата вода и да вдишате парата, за да пречистите белите дробове по естествен път. Прочистващото вещество, намерено в евкалипта, помага при успокояване на възпалено гърло, задръствания и проблеми със синусите.

Риган

Риганът е богат на естествени деконгестанти и хистаминни редуктори, които спомагат за гладкия назален въздушен поток и за по-добро функциониране на дихателните пътища. Просто поръсете с риган храната или напитките си и го консумирайте ежедневно, за да пречистите белите дробове по естествен път.

Мента

Тази скромна билка е фантастичена за белите дробове. Сдъвчете 3 до 5 листа мента дневно, за да се борите с бактериите, причиняващи инфекция в белите дробове.

Йога

Правете дълбоко дишане за половин час дневно, под наблюдението на специалист. Това ще помогне за изчистване на токсините от белите дробове.

Здравословно хранене

Ако се храните здравословно, както всичко в тялото и белите дробове ще ви бъдат благодарни. Вода, кръстоцветни зеленчуци, ябълки, мастни риби, боб, ядки, моркови са храни, които ще повишат здравето на белите дробове и ще ги поддържат здрави.

Информацията в сайта ни не е предназначена да бъде заместител на професионален медицински съвет, диагноза или лечение. Преди да започнете каквато и да било диета, хранителен или спортен режим се посъветвайте със специалист.