Как да се грижим за кожата на лицето на 20 и на 30 години

Ако още на 20-годишна възраст занемарявате лицето си, след години то ще ви го върне. Подходящата грижа за кожата е задължително да започне от рано, за да я предпазите от вътрешните и външните влияния.

Кожата на 20 е мека, гладка, без петна, без бръчки. Но това не значи да сте си спокойни и да не се грижите за себе си.

Как да се грижим за кожата на 20

Почиствай, почиствай и пак почиствай!

Има дни, когато се чувстваш прекалено изморена, и просто нямаш сили да свалиш грима от лицето си. Е, постарай се това да не се превърне в постоянен навик. През нощта, кожата се възстановява, и почистването на лицето преди лягане е от съществено значение за здравето и.

Можеш да използваш мицеларна вода или подходящ измиващ гел, за да премахнеш грима и всички замръсявания, натрупани през деня. Не забравяй че, неправилната грижа за кожата води до преждевременна поява на бръчки!

Хидратирането е задължително

Има момичета, които от рано са със суха кожа. За тях хидратирането с подходящи продукти е задължително, за да може кожата да се предпази от стареене. Сухата кожа е предпоставка за появата на бръчки, подхранвайте я и я хидратирайте. Заложете на домашните маски за суха кожа.

Прибави околоочния крем към бюти процедурите си

Тъй като зоната около очите е по-фина и деликатна от останалите зони на лицето, именно там проличават първите призанци на стареене. Затова е важно да избереш подходящ продукт създаден специално за зоната около очите.

Слънцезащита

Ултравиолетовите лъчи могат да навредят на кожата ти и при облачно време. Затова е важно да защитиш кожата си по всяко време. Използвай слънцезащитни продукти не само на плаж, но и при всяко излизане навън.

Как да се грижим за кожата на 30 

Почиствайте внимателно

Почистването на лицето  е жизненонеобходимо за кожата. Особено в по-големите градовете, където въсдухът е по-замърсен, почистването е задължително. За дамите носещи грим ежедневно почистването отново е първостепенна стъпка.

Важно е да се отбележи, че почистването не трябва да става за сметка на натуралните масла на кожата, защото така се допускат предпоставки за зачервяване, дразнене, сухота и чувство на опъване.

Ексфолирайте внимателно

Ексфолирането премахва горния слой мъртви клетки като по този начин стимулира производството на повече колаген в кожата. Така кожата става по-блестяща, по-жива, гладка и свежа.

Грубото ексфолиране е вредно за кожата, именно защото причинява раздразнения.  Избягвайте да ексфолирате с прахообразни едри частици като захар, сода за хляб, както и готови скрабове, съдържащи едри частици и топчета, нараняват и предизвикват проблемна кожа.

За нежно и качествено ексфолиране е важно да се обръщате към салициловата, гликоловата и млечната киселина. За разлика от грубите ексфолианти, базираните на някоя от тези киселини скрабове не ускоряват стареенето, а напротив. Те изсветляват кожата без да я пресушават. Изравняват тена и стимулират производството на колаген.

Всички кремове, а вече и декоративната козметика трябва да имат SPF фактор.

Много е важна зашитата на кожата от вредното ултравиолетово лъчение на слънцето. Дори да си по цял ден в офиса, компютърното лъчение също не е за пренебрегване. Така че, осигури си продукти с качествена защита срещу свободните радикали – основна причина за стареене на кожата.

Изберете здравословен начин на живот

Избягвайте тютюнопушенето, алкохола, стреса, употребата на много мазни храни, червено месо и сладкиши. Всички други житейски удоволствия са разрешени.

Малки тайни:

  • Не нанасяй крема за лице непосредствено преди лягане. Дай му време да попие, а не да се размаже по възглавницата. Нанеси го с масажиращи движения половин час преди сън.
  • Включи в дневното си меню прясно изцедени сокове от зеленчуци и плодове. Моркови, целина, ряпа, ябълка, круша – най-добрият вариант за набавяне на ценни вещества е именно този.
  • Доза бодрост и красота ще получиш бързо и лесно ако сутрин изплакнеш лицето си с минерална вода.
  • Покрай грижите за лицето не забравяй кожата на ръцете и шията. Масажите, кремовете и козметичните процедури трябва да ухажват и тези зони, където възрастта си личи най-много.