Как да се върне доверието след изневяра

Жените често се успокояват с мисълта, че физическата измяна, за разлика от моралната, не е толкова страшна. Но да се забрави, че мъжът ви е бил с чужда жена, уви, не е лесно…

И все пак как да се преодолее това. Ако сте решили да съхраните отношенията с мъжа ви след неговата изневяра, не трябва да залагате на чувството за вина. Не забравяйте, че всяко напомняне за неговия зигзаг ще пречи за възстановяването на предишните отношения. Не очаквайте от него подробни разкази за любовницата.

Помислете си дали бихте искали да ги чуете. Възможно е след неговите разкази да започнете да се сравнявате със съперничката, но няма да имате гаранции, че ще бъдете в печеливша позиция. Така че напълно се съсредоточете във възстановяването на доверителните отношения. Не се опитвайте да разберете причината за случилото се, защото често тя е по-дълбока от баналната умора или скука. Освен това изневярата просто няма разумно обяснение.

Старайте се да цените това, което е било между вас. Вероятно във вашите отношения има нещо по-важно, заради което може да се прости измяната. Старайте се да мислите, че ви свързват години съвместен живот, деца и много други фактори. Повярвайте, изневярата може да се окаже съвсем незначимо събитие. Постарайте се да започнете наново. За целта спомнете си как са започвали вашите отношения.

Сигурно до срещата с вас мъжът ви не е бил девствен, но предишните му връзки не са били важни за вас. Постарайте се мислено да се върнете в миналото, а за съперничката мислете като за жените, с които съпругът ми е имал връзки до вашето запознанство.

Ако сте запазили отношенията с любимия, не си струва да му отказвате секс под различни предлози. По-добре му дайте възможност отново да се самоутвърди пред вас. Ако е останал с вас и е заслужила вашата прошка, той несъмнено ще дочака да преборите стреса, но все пак не му отказвайте секса.

Най-важното е да помните, че вие не сте пострадалата страна, а сте безспорната любовница. Затова лягайки в леглото с любимия човек, не възприемайте секса като пренебрегване на собственото ви самолюбие. Помнете, че близостта е аванс за бъдещото доверие, а и си остава ценен дар.

източник: БГНЕС