Как ни преценят хората?

Не е случайна онази приказка „по дрехите посрещат, по ума изпращат“. В крайна сметка, не искаме ли да впечатляваме всички от момента, в който се запознаем? Ако знаем по какво най-напред ни преценяват хората, бихме могли и да помислим как да го подобрим, нали. Ето 5 от нещата, които правят впечатление в първия момент според науката и на които може да обърнем внимание.

Ръкостискането

Силното ръкостискане изразява силен характер и увереност. Хората със силно ръкостискане се възприемат като отворени към света и се смята, че с лекота изразяват мисли и емоции. И обратното, слабото ръкостискане се приписва на хора без самоувереност, такива, които търсят най-малкото съпротивление, най-лекия път, по който да заобиколят препятствията.

Очите

Не е случайно казано, че очите са прозорец към душата. Очите издават много за това, което мислите и чувствате. Някои изследвания сочат връзки между определено поведение и цвета на очите – например, смята се, че хората със сини очи не се съгласяват лесно с другите в сравнение с хората с тъмни очи. За съжаление цветът на очите няма как да поправим, освен ако не носим лещи. Но липсата на контакт с очите говори за неувереност и липса на самоконтрол.

Точността

Несъмнено това дали сте подранили или сте закъснели за среща или ангажимент е много сериозен фактор, който създава впечатление за личността ви. Закъснението за важна среща създава негативно впечатление, че не сте човек на когото може да се разчита. Това означава, че не ви пука за времето на другите хора, че не сте организирани и съответно мотивирани.

Обувките

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

Дори няма нужда да се вглеждат в дрехите ни чак толкова много. Достатъчно е да наведат поглед надолу. Психолозите твърдят, че цената, стилът, цветът и състоянието на обувките позволяват да познаем около 90% от характера на притежателя им. Хубавите обувки се оказват много ценни.

Гризането на ноктите

Повтарящото се поведение по отношение на тялото също издава много за личността ви. Дали отмествате коса назад, гризете си ноктите, чоплите кожичките или чешете кожата – всичко това може да говори на събеседника ви за нетърпение, скука, неудоволствие, раздразнителност. Хората, които си гризат ноктите, например, винаги са възприемани като перфекционисти, но и като нервни и напрегнати.