Как различните зодии се справят с тъгата

Ако си почитателка на хороскопите, отдавна знаеш ключовите характеристики за зодията си.

Наясно си как планетите са предопределили да се справяш с различни чувства – поривите на сърцето, радост гняв, тъга. Днес ще се спрем на последното от тях. Никой не заслужава да бъде тъжен, но едни зодии се справят с тягостното усещане по-добре от други.

Дали реагираш на тъгата като Барни Стинсън от "Как се запознах с майка ви", загърбвайки мъката или й се отдаваш напълно?

 

Дали реагираш на тъгата като Барни Стинсън от „Как се запознах с майка ви“, загърбвайки мъката или й се отдаваш напълно?

Как реагираш ти, когато животът ти поднася лимони? Правиш си лимонада, гаврътваш една текила или размазваш проклетия лимон право в стената? Или си казваш като Барни Стинсън от „Как се запознах с майка ви“: „Когато съм тъжен, спирам да бъда тъжен и ставам великолепен“? Нека проверим.

БЛИЗНАЦИ

Как различните зодии се справят с тъгата

Премисляш всичко по сто пъти, ставаш тиха и изглеждаш отнесена, сякаш си „някъде другаде“. Тъй като по принцип си жизнерадостна зодия, толерансът ти към мрачните чувства е изключително нисък. Опитваш се да убедиш сама себе си, че не изпитваш нищо.

ВЕЗНИ

Как различните зодии се справят с тъгата

Чувстваш се нестабилна и често сменяш настроенията си. Нуждата ти да социализираш, толкова ясно изявена в по-добрите ти моменти, спада под нулата, когато си тъжна. Усещаш пълна безнадеждност, но впрягаш всичките си сили да се развеселиш и възвърнеш баланса в живота си.

Как да се справиш с есенната тъга в 4 лесни стъпки:

Формулирай думите си правилно

В книгата си „Сила“ Ронда Бърн отбелязва, че животът ни е материалното изражение на мислите и думите ни. Замени „не искам“, „не ми харесва“ и „ненавиждам“ с „радвам се“, „обичам“ и „щастлива съм, че“. Така ще си напомняш, че в живота има достатъчно много неща, за които да си благодарна.

Не се опитвай да променяш хората около себе си

Това е по-често неблагодарна работа. Не можеш да промениш ситуацията, но можеш да промениш отношението си към нея. Живей в свой свят и не приемай чужди утопични философии.

Намери си хоби

Обикновено обръщаш повече внимание на лошите неща, когато си нямаш друга работа. Ако имаш много свободно време, заеми по-активна позиция в живота: запиши се на курс по чужд език, рисувай картини, ходи на фитнес или си вземи куче. Не само ще забравиш тревогите си, но и ще запълниш живота си с приятни емоции.

Представи си, че си героиня в сериал по твой сценарии

Възприемай житейските случки като филм и ще се отнасяш към тях по-несериозно и няма да си причиняваш излишни душевни травми.