Как съсипваме връзката си без да осъзнаваме?

Причините да се разпадне една връзка може да са много и различни. Толкова, колкото са много и различни връзките. Но… има няколко неща, които подготвят почвата за това. Които подкопават почвата на любовта. Ето кои са те….

1. Споделянето с други хора

Колкото повече говориш за даден проблем, колкото повече го обсъждаш, колкото повече съвети чуваш, толкова по-голям и по-труден за разрешаване изглежда той. Не забравяй, че никой, дори и най-близките ти приятелки, не могат да усетят какви наистина са нещата между вас. Тази, която знае какво трябва да направи, си ти. Просто успокой ума си и чуй сърцето си.

2. Сравняването с чужди връзки

Една от най-големите грешки е да сравняваш връзката си с тази на твоите познати. Защото, когато го правиш, почти винаги е в твой ущърб, нали? И защото не осъзнаваш, че нещата никога не са точно такива, каквито изглеждат. Може би мъжът на твоята приятелка прави неща, които ти се иска да прави и мъжа до теб… Но забравяш, че той не прави други, които твоят партньор прави. За теб.

3. Говоренето с гласа на егото

Всеки човек го прави. Когато ни боли, нападаме. Обвиняваме. И на свой ред започваме да нараняваме. И тогава диалог няма. Всеки се затваря в себе си и става глух за думите на другия, става сляп за болката на другия. Затова, когато човекът до теб те е наранил, опитай да се успокоиш. Не заради него. Заради себе си. Опитай се да оставиш бурята в теб да отмине. И тогава говори. Защото тогава той може да те чуе.

4. Взимането на прибързани решения

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

Ако си откровена пред себе си, ще признаеш, че винаги, когато вземеш решение под афект, след това съжаляваш. Нормално е да е така. Когато човек е ядосан, не мисли. Когато не мисли, не постъпва правилно. Когато кажеш на мъжа до себе си: „Край! Писна ми! Тръгвам си!”, когато си събереш багажа и поемеш към вратата, не просто го наказваш. Създаваш у него чувство за несигурност. Несигурност, че преди да говориш с него, ще скъсаш с него. Преди да споделите един с друг, ще се разделите. А сама знаеш, че нищо не вреди така на любовта, както несигурността…

5. Приемането на другия за даденост

Да… лесно свикваме с нещата. И хората. Лесно приемаме, че винаги ще са с нас. Че винаги ще избират нас. И спираме да се стараем. Лека-полека позволяваме на връзката ни да влезе в рутината. И не разбираме, че така ограбваме не само другия. Ограбваме себе си. Защото любовта се подхранва. Ежедневно. Ежечасно. Иначе умира. А с нея умират и сърцата ни…