Каква майка си според зодиакалния си знак?

Едва ли има някоя дама, която да не се пита каква майка е или ще бъде, когато му дойде времето. Е, астрологията предлага някакъв поглед към родителските качества на всеки знак, които няма как да не се проявят, когато се появят децата. Вижте за какво става въпрос!

Овен

Майката Овен е силна и независима. Тя много добре знае кога и как да ограничава децата си, когато се наложи, а и всички останали. Може да бъде по-строга, когато е ядосана. Изключително борбена, със състезателен дух, който предава и на децата. Знае как добре да разпределя времето си и определено животът и никога не се свежда само до ролята на майка.

Телец

Тя е разумна, отговорна и винаги ще намери начин да овладее всяка ситуация. Обича правилата и следователно ще научи децата си да следват определени такива. Понякога инатът ѝ стига прекалено далече и тя трудно приема друга гледна точка, но всичко е от любов все пак… Обикновено винаги става на нейното.

Близнаци

Майката Близнаци е изключително либерална, винаги адекватна на ситуацията с млад дух и в крак с последните тенденции във всичко. Именно тези качества я правят изключително близка с децата. Тя малко трудно поставя ограничения, добре, че се намира един татко, който да „тропне с крак“, когато се наложи. 😉

Рак

Тя има вроден майчински инстинкт и понякога може да бъде прекалено загрижена. Изключително чувствителна, нежна, стремяща се да задоволи всяка нужда на децата си. Обикновено упражнява контрол чрез вменяване на чувство за вина, дори без да го осъзнава. Би направила всичко, за да защити децата си.

Лъв

Това е майката-мечта за децата. Изключително енергична, забавна и стремяща се да бъде част от всеки аспект от живота на децата си. Упорита, с изключителни лидерски качества, които децата ѝ със сигурност ще наследят. С хубавото идват и някои усложнения. Тя е царица на правенето „от мухата слон“ и тогава вече не е толкова забавна. Добре, че бързо ѝ минава.

Дева

Тя е ходеща енциклопедия по майчинство. Организирана и подготвена по всякакви въпроси, тя знае какво да направи и в най-напрегнатата ситуация. Ще се постарае да възпита децата си добре, да живеят здравословно и по определени правила според нейните си разбирания. В същото време понякога е прекалено критична.

Везни

Тя е изключително търпелива и оставя достатъчно свобода на децата си да правят собствените си грешки. Държи изключително много на традициите и ще предаде това и на децата. Понякога може да бъде студена, друг път пък изключително нежна, което понякога обърква околните.

Скорпион

Тя обича да контролира нещата и със сигурност ще упражнява това свое качество и във възпитанието на децата. Има си свои разбирания за това какво означава да си родител и не ѝ пука какво мислят останалите. Понякога е по-строга, отколкото се налага.

Стрелец

Тя е настроена авантюристично и ще предаде този дух и на децата. Те постоянно ще учат нови неща, ще посещават различни места и ще се научат от малки да грабят с пълни шепи от живота. Майката Стрелец обаче е изключително нетърпелива и понякога няма да е в състояние да изслуша и разбере напълно децата си.

Козирог

Майката Козирог се стреми винаги да бъде добрият пример за децата си. За нея семейството е изключително важни и обикновено, тя е човекът, който се грижи нещата винаги да са стабилни и под контрол. Понякога могат да бъдат изключително сериозни и консервативни в разбиранията си, което да стане причина за неразбирателство с децата.

Водолей

Тя третира децата си като равни и се стреми да изгради приятелство с тях. Свободолюбива и склонна да позволи всичко стига да е с мярка. Обикновено не повишава тон и не е склонна да раздава забрани, може би просто защото самата тя не обича да бъде ограничавана.

Риби

Безусловната любов на майката Риби е всеизвестна. Тя ще направи всичко за семейството си. Обича да насърчава артистичния потенциал на децата си, ако имат такъв. Изключително артистична, но може да стане пасивно-агресивна и леко манипулативна, за да вкара децата в правия път и обикновено ѝ се получава.