Какво да не му казваме никога според зодията

Защото някои неща е по-добре да останат неказани!

Добре ли е да споделяте всичко с партньора си или трябва да имате предвид влиянието и силата на думите, ако ги изречете на глас? Една от основите на здравата връзка е добрата и здрава комуникация. Това съвсем не означава да казвате всяка ваша мисъл. Напротив, има някои неща, които не трябва да споделяте с приятеля си. Това, което преживяваме, докато растем, оформя реакциите ни към нещата, които хората правят или казват.

Какво да не казваме никога на един мъж според зодията му

Комуникацията може да бъде трудна. Има толкова много неща, които я изграждат – езикът на тялото, гласът и дори думите, които използваме. С партньора си може да говорите на един език, но вероятно има думи, които разбирате по различен начин. И макар да не искате да го наранявате, има моменти, когато нямате представа, че нещото, което казвате, е болезнено за него. Вижте какво да не изричате пред партньора си според неговия зодиакален знак:

Овен

Не му казвайте: „Ти не си мъж, а незряло момче“. Макар представителите на тази зодия понякога да са импулсивни и безотговорни, те не обичат да ги мислят за деца. Подобни думи влияят на егото им и ще е нужно много време, за да се почувстват отново добре.

Телец

Никога не му казвайте: „Трябва да се вземеш в ръце.“ Това може да се възприеме негативно, а Телецът иска да го подкрепяте, а не да го обезкуражавате. Можете да сте сигурни, че ако почувства, че ситуацията изисква мъжественост, ще я покаже, в противен случай ще помисли за друго решение.

Близнаци

Не му казвайте: „Защо не оставиш комедията на професионалистите? Не си забавен.“ Да кажете това на представител на тази зодия, който се гордее със способността си да вижда забавното в почти всяка ситуация, е все едно да го ударите по лицето с мокър парцал. Ако не мислите, че е забавен, може би е по-добре да прекратите отношенията си, отколкото да му кажете точно това.

Рак

Не бива да му казвате: „Ако ме обичаше, щеше да знаеш.“ Колкото грижовен, и състрадателен да е, той преди всичко е мъж и не може да чете мислите ви. Не очаквайте да знае от какво имате нужда или какво искате. Бъдете директни с Рака, за да избегнете колкото се може повече недоразумения. Ако оспорвате любовта му към вас, много ще го нараните!

Лъв

Никога не му казвайте: „Не харесвам приятелите ти. Мисля, че трябва да спреш да се виждаш с тях.“ Лъвовете са много социални и непрекъснато се нуждаят от приятели около себе си. Ако кажете, че не харесвате тези хора, няма да критикувате нищо друго… освен неговата преценка! А като добавим и факта, че те вероятно са били в живота му дооооста преди вас, по-добре не го карайте да избира – може би няма да харесате крайното му решение…

Дева

Не казвайте: „Обучих те добре.“ Това не само ще го подразни, но и ще бъде обмисляно още дълго време. Девите се гордеят с интелектуалните си възможности и знаят как да направят почти всичко. Ако му кажете нещо подобно, отнемате силата и егото му.

Везни

Не му казвайте: „Трябва да се върнеш в залата – изглежда си напълнял“ или „Хей, виж това сиво, дядо“. Не бихте искали да ви обиди или да ви критикува, така че не го наранявайте и вие, дори ако това е за негово добро. Ако наистина сте загрижени, помислете за по-положителен и подкрепящ начин да го направите. Поканете го да дойде с вас във фитнеса или започнете да приготвяте по-здравословни ястия, вместо да хапвате пица всяка вечер.

Скорпион

Не му казвайте: „Обещах да не казвам на никого, но с теб мога да споделя.“ Ако искате да изгубите доверието му, то споделянето на нечия тайна определено ще ви помогне. Как да не си помисли, че правите същото и с неговите тайни?

Стрелец

Не му казвайте: „Трябва да поговорим.“ Щом чуе това, Стрелецът бавно ще започне да се паникьосва, защото пследното нещо, което иска, е спор или напомняне за недостатъците му. Ако искате да обсъдите нещо с него, просто не го казвайте по този начин, защото това ще го накара да се отдръпне. Най-добре говорете без излишни предисловия.

Козирог

Не му казвайте: „Може ли да не прекарваме празниците със семейството ти?“ За Козирога семейството е много важно, дори да се оплаква от него. Затова колкото и да е влюбен във вас, няма да ви избере пред него!

Водолей

Никога му казвайте: „Това е глупава идея, няма да се получи.“ Водолеите са много креативни и иновативни и искат партньорите ми да ги подкрепят. Ако не оцените негов проект, той ще се почувства така, сякаш не вярвате в него, а освен това рискувате и той да загуби вяра във връзката ви. Все пак не забравяйте, че някои от най-великите изобретения на всички времена са плод на именно такива абсурдни идеи. А казвайки му тези думи ще изглеждате повече от тесногръди.

Риби

Не му казвайте: „Приятелят ти е привлекателен.“ Това ще го накара да се съмнява и да се почувства несигурен. Смятате, че приятелят му е неустоим? А ще му изневерите ли с него или може би вече го правите? Как бихте се почувствали вие, ако той каже нещо подобно за ваша приятелка? Зле, нали? Тогава защо му го причинявате? Ако се опитвате да го накарате да ревнува, може и да се получи, но също така може и да унищожите връзката си.