Какво означава днес терминът „мъжко момиче“ ?

От малки бащите учат дъщеричките си да са силни и борбени, да не се отказват, да не отстъпват, когато са прави и никога да не позволяват един мъж да ги мачка.

Още от най-ранна детска възраст момичетата биват тормозени от момчетата по всевъзможни начини – дърпане на косата, вдигане на поличката, взимане на играчката и пр. Тогава на момичетата за пръв път се демонстрира надмощие, от страна на по-силния пол.

А дали всъщност това не е заложено у човека ?  Дали просто силата на тестостерона не си казва думата, показвайки ясно кой има повече сила ?

Макар и жените да имат по-съвършен механизъм на произвеждане и отделяне на полови клетки, в сравнение с мъжа, мъжете притежават повече физическа сила, рационален ум и дори пъргавина. За да се борим с тези техни качества, ние правим огромни, почти нечовешки усилия. 

И така, всяка жена днес е станала една идея по-мъжко момиче от майка си и ще възпитава своята дъщеря дори на по-голяма самостоятелност, защото ясно е осъзнала, че в този мъжки свят трябва да можеш да вършиш и мъжката работа.

От това да убиеш поредния комар или хлебарка, до това да смениш крушката, отвориш буркана, който баба ти така усърдно е завила, да си смениш гумата на колата, да буташ колата си с приятелки или дори да бъдеш майстор.

Ти се опитваш да правиш всички тези неща, защото не би засрамила женското общество като се признаеш за чак толкова слаба и безпомощна, че да не можеш да усъвършенстваш всеки един занаят, заплют от обществото като мъжки!

Браво мили дами, не се учудвам защо повечето мъже са се изнежили. Не забравяйте, че дори и най-голямото мамино синче, е бил възпитан от една силна жена, която някога е била просто едно мъжко момиче.