Какво разкрива дължината на показалеца ви!

Идеята, че формата на ръцете ви показва нещо дълбоко за вашите сексуални наклонности, филмите, които харесвате, вашите атлетични способности и др.

Учените са забелязали извънредна връзка между съотношението на два пръста на ръката – показалеца и безименния, известни в жаргона на учените като 2D и 4D – и множество привидно несвързани черти.

Например хората с къс показалец са по-добри войници, инженери, шахматисти и са по-добри в решаването на кръстословици. Те също са по-склонни да бъдат левичари „

Жените, които имат този мъжки модел на пръстите, са по-склонни да бъдат лесбийки и показват по-високи нива на агресия, както и се радват на по-голям професионален успех.

Изключителното е, че тези твърдения се основават на сериозни научни доказателства.

Може ли дължината на пръстите наистина да определи вашето поведение? Ако показалецът ви и безименния пръст са с еднаква дължина

Вие сте толкова балансирани, колкото изглеждат ръцете ви! Хората с тази форма на ръцете са склонни да бъдат добри слушатели и добри комуникатори, склонни да чуват тайните на другите. Разбира се, никога няма да разкриете тези тайни! Вие сте мирни, състрадателни и топли хора, затова сте най-добри, когато помагате на другите. Но също така вероятно имате огнена сърцевина, която, макар и потискана в ежедневието може да бъдат опасна, ако се отприщи.

Ако показалецът ви е по-дълъг от безименния

Ти си човекът, който получава. Вероятно не мислите за себе си като за лидер, но вие сте напълно, без да го осъзнавате. Вие сте изобретателни, така че дори и когато се изправите срещу препятствие, можете да пробиете и да намерите решение, без дори да се изпотите.

Също така обичате уединението, в което да работите и да постигнете нещата, които трябва да се направят, но това не означава непременно че сте интроверт. Вие сте много ориентирани към целта и не обичате да ви тревожат. Те оценяват това, което имат, но често жадуват за повече.

Хората идват при вас, за да решат проблемите си, така че дори да не се разпознаете в това описание, помислете за секунда: имате ли списък със задачи, пълен с неща, които сте обещали на други хора? Този списък със задачи ще стане ли готов и ще свършим ли бързо? Вие сте естествен лидер и вероятно имате дълъг показалец!

Ако показалецът ви е по-дълъг от безименния пръст

Ти си очарователен и флиртуващ – обикновено успешно! – и може би малко агресивен, както устно, така и физически. Вие поемате рискове и поемате отговорност, но вие също така страхотно сте справяте с проблеми. Дори и да се натъкнете на неприятности, вероятно ще можете бързо да ги решите. Вие сте очарователна, но прагматична.  Също така сте вероятно атлетичен, аналитичен и имате добро усещане за посока.

Разбира се, нашите крайни съдби и лично развитие са зависими от нас! Все пак винаги е интересно да научите повече за това защо можем да бъдем тези, който сме, и да открием различни аспекти на нашите личности, които никога не сме обмисляли преди.

Какво мислите за този тест за дължина на пръста? Типа на ръката ви отразява ли вашия тип личност? Споделете в коментари по долу.