Кари Фишър е в интензивно след полет със самолет

Актрисата от „Междузвездни войни“ Кари Фишър се лекува в интензивно отделение в болница в Лос Анджелис след преживян „медицински инцидент“ по време на полет.

Инцидентът е станал вчера, заяви за АП нейният брат. Тод Фишър каза, че сестра му получава отлични грижи, но уточни, че не може да определи състоянието й. По-рано вчера бе казал, че тя е стабилизирана и е излязла от реанимацията, но в по-късно интервю призна, че много подробности за нейното състояние и какво го е причинило остават неизвестни.

60-годишната Фишър е получила животоспасяваща помощ от парамедици след кацането в Лос Анджелис на самолета, с който се връщала от Лондон.

Според анонимни източници, цитирани от сайта за светски новини TMZ, актрисата получила инфаркт и медик, който пътувал в самолета, й оказал първа помощ.

Според Тод Фишър голяма част от съобщенията за инцидента са спекулации. „Трябва да чакаме и да бъдем търпеливи. самите ние разполагаме с толкова малко информация“, каза той за АП.

Говорител на пожарната потвърди, че парамедици са оказали животоспасяваща помощ на пациент със сърдечен арест в безсъзнание на международното летище на Лос Анджелис вчера и са транспортирали лицето до близка болница, но не идентифицира пациента.

Фишър е нещо като потомка на кралска династия в Холивуд, отбелязва агенцията – родителите й са актрисата Деби Рейнолдс и покойният певец Еди Фишър. Ролята й на принцеса Лея от 1977 г. я изстрелва към върха. Връща се към сагата отново в продължението „Силата се събужда“ миналата година и в планирания осми епизод.

Тя е също писателка и сценаристка, известна с откровените разкази за борбата си с психичното биполярно разстройство и пристрастеността към медикаменти, кокаин и алкохол.

Почти автобиографичната й книга „Пощенски картички от ръба“ (Postcards From the Edge) бе филмирана през 1987 г. с участието на Шърли Маклейн и Мерил Стрийп. Фишър трансформира в книга и моноспектакъла „Мечтаната чашка“ (Wishful Drinking), игран на Бродуей и заснет като документален филм за HBO.

Със злополучния полет от Лондон тя се връщала от турнето, с което напоследък рекламира най-новата си книга с мемоари The Princess Diarist, в която разкрива аферата с екранния си партньор Харисън Форд по време на снимките на „Междузвездните войни“ през 1976 г., за която призна за първи път през ноември пред сп. „Пийпъл“.