Кажете НЕ! на съвременното робство

Тази година в над 250 локации по целия свят ще се проведе Поход за свободата– глобално събитие, с което хиляди хора ще кажат НЕ! на съвременното робство – трафика на хора.

София се включва за трета поредна година в глобалната инициатива. Датата е 15 oктомври, три дни преди Европейския ден за борба с трафика на хора. Часът е 11:30, а стартът – Моста на влюбените.

Финалът е на площада пред Народния театър, където един от включилите се в похода ще спечели скок с парашут!

Трафикът на хора насърчава развитието на организираната престъпност, като застрашава здравето, безопасността, сигурността и други основни нужди на човечеството. Той е най-бързоразвиващото се престъпление в света.

Походът в София е организиран от А21 – неправителствена организация, в която вярват, че само когато хората са заедно, може да се сложи край на трафика на хора. Едни от последните помощни акции на чуждестранните представителства на организацията са спасяване на 4 тайландски деца подлъгани да работят по 14 часа на ден без заплащане.

Другият случай е на двама украински мъже, от чиято бедност се възползват местни трафиканти и ги измамват да продадат органите си с обещания за достатъчно пари, с които да подкрепят семействата си. След операциите мъжете са били изпратени в домовете си, без да им се плати. От организацията се грижат за тях.