Кейси Афлек проговори за обвиненията в сексуален тормоз

Кейси Афлек коментира обвиненията към него в сексуален тормоз, заради които имаше критики, че получи „Оскар“ за „Актьор в главна роля“.

„Мисля, че каквото и да е лошо отношение към някого по каквато и да е причина е неприемливо и порицаемо. Всеки заслужава към него да бъде проявявано уважение на работното място, а и навсякъде другаде“, каза той пред в. „Бостън глоуб“, пише БТА.

Що се отнася до критикуващите избора му за най-добър актьор, отговори, че „не може нищо да направи, освен да живее, както досега, и да говори за собствените си ценности и как през цялото време се старае да ги спазва“.

Две жени обвиниха Кейси Афлек в сексуален тормоз на работното място на снимките на филма „Все още съм тук“. Той се договори с тях извънсъдебно, като в споразуменията имаше клаузи да не бъдат обсъждани повече обвиненията.

Кейси Афлек спечели награда „Оскар“ тази година в категорията „Актьор в главна роля“ за играта си в „Манчестър до морето“. Бри Ларсън отказа да го аплодира, макар че тя му връчи наградата.

Миналата година Бри спечели „Оскар“ за ролята си във филма „Стая“, в който изигра ролята на жертва на насилие. Звездата силно се вълнува от темата.