Ким Катрал: ”Сексът и градът” провали брака ми

Ким Катрал е убедена, че славата, която получи заради участието си в сериала „Сексът и градът“, е провалила брака й.

60-годишната актриса изпълнява ролята на Саманта Джоунс в сериала, който бе излъчен между 1998 г. и 2004 г. По това време тя бе омъжена за звукоинженера Марк Левинсън. Бракът им приключи в годината, когато спря и излъчването на сериала. Ким има два брака преди това.

Тя разкри в интервю за австралийския в. „Дейли телеграф“, че връзката и бракът й с Марк пропаднали заради ангажиментите й, свързани със сериала.

„Това ми костваше брака, защото често не бях у дома. Марк бе самотен и разстроен. Наистина беше много трудно“, разказа Катрал, цитирана от БТА.

Тя и Марк оповестиха, че слагат край на брака си през 2004 г., две години след като работиха заедно над книгата „Удовлетворение: Изкуството на женския оргазъм“. Катрал довери, че превъплъщението й в образа на сексуално освободената Саманта накарало мъжете да се страхуват от нея, защото я отъждествявали с персонажа й.

„Смятам, че това е като нож с две остриета, защото е голям комплимент, но същевременно аз въобще не съм като Саманта“, отбеляза актрисата.

Ким изпълни същата роля във филма „Сексът и градът“, излязъл по екраните през 2008 г., и в продължението му „Сексът и градът 2“ (2010).