Китай забрани на Лейди Гага да влиза в страната | Gossips.BG image 2

Китай забрани на Лейди Гага да влиза в страната

d4c48c7c393a23ddae60bffc2f39396cКитайските власти са забранили на Лейди Гага да влиза на територията на страната след срещата й с Далай Лама.

Ексцентричната певица е била добавена към списъка с „враждебни чужди сили“ на Китайската комунистическа партия, след като тя се появи на събитие редом до тибетския лидер в края на миналата седмица.

Гага беше един от гостите на американската Конференция на кметовете, състояла се в Индианаполис, на която тя взе участие в една от дискусиите. По-късно в социалната мрежа „Фейсбук“ тя сподели видео от събитието и срещата й с Далай Лама.

Според британския в. „Гардиън“ след срещата на Гага с тибетския лидер, хонконгското издание „Епъл дейли“ е съобщило, че комунистическата партия е издала инструкции, забраняващи на певицата да посещава Китай.

В същото време китайски сайтове и медийни организации са получили нареждане „да спрат качването или разпространението на нейни песни“, а някои издания са получили разпореждане да заклеймят срещата, посочва още „Епъл дейли“.

Източник: БГНЕС