Кога жените изпитват най-силен оргазъм

Толкова много фактори оказват влияние върху желанието ни да правим секс – стрес, ангажименти, умора, външни дразнители и др.

Но ако говорим за половия нагон само при жените, един от най-силните фактори, които засягат сексуалното желание, е менструалният цикъл.

Това, естествено, означава, че всеки месец има един конкретен период, в който те са най-благоразположени за игри, най-лесно се възбуждат и, респективно, изпитват най-мощни оргазми.

Снимка 313298Източник: iStock

Сексуалното желание при жените се влияе от хормоните естроген и прогестерон. Повечето дами са най-сексуални в дните преди овулацията, която обичайно се случва около 10-ия и 14-ия ден след приключването на месечния цикъл.

По време на самата овулация те може да изпитват известен дискомфорт, дори болка, което намалява желание им, въпреки че тогава е най-добрият момент за зачеването на бебе. Тук обаче говорим за секс.

Снимка 313299Източник: iStock

Като цяло, жените се възбуждат най-лесно преди да настъпи овулацията, което означава, че в първите „чисти дни“ до пиковата фаза на фертилитета има горе-долу една седмица, в която те се превръщат в сексуални тигрици.

В дните, непосредствено преди идването на следващия менструален цикъл, се появява ново покачване на сексуалната активност, но то не може да се мери с моментите преди овулацията. 

         

               източник: lifestyle.bg