Кои са идеалните пропорции на женското лице?

Меган Фокс е звездата с идеална форма на лицето. Това показва изследване, направено от лондонския пластичен хирург Джулиан де Силва.

Специалистът е проучил медицинските картони на 1000 души от цялата страна, за да определи коя е най-желаната форма на лицето. Става ясно, че за дамите перфектните пропорции са лицата с диамантена форма, пише Daily Star.

Именно такова е лицето на холивудската актриса. „Фокс е една от най-големите екранни красавици от своето поколение. Технически лицето ѝ е с идеално симетричната диамантена форма. Нищо чудно, че много жени искат да имат лице като нейното“, казва Де Силва.

Второто най-желано лице е с овална форма като на 29-годишната певица Риана. Сред мъжете, които „лягат под ножа“, за да подобрят външността си, най-популярно е „квадратното“ лице като на Дейвид Бекъм или модела Дейвид Ганди.

Сред известните жени с такъв тип лице се открояват актрисите Анджелина Джоли и Кийра Найтли.

Освен диамантена, овална и квадратна, д-р Джулиан де Силва определя още четири типа популярни форми на лицето – продълговата (Жизел Бюндхен, Виктория Бекъм), кръгла (херцогинята на Кеймбридж Катрин, Кейт Мос), крушовидна (Кели Озбърн, Мини Драйвър) и сърцевидна (Скарлет Йохансон, Рийз Уидърспун).