Кой разреши на Фики да трови с наргиле бар на 20 метра от училище?

Фики Стораро освен музикална кариера развира и успешен бизнес. След семейната сладкарница, която отвори в Княжево, певецът вече е собственик на наргиле бар в центъра на София. 

До тук – нищо лошо, но само ако заведението не се намира в непосредствена близост до столично училище.

Любимецът на тийнейджърите вероятно залага именно на това. Децата следват примера на своите любими звезди и съвсем естествено ще посещават бара, където Стораро щедро ще предлага ототровата, с която да съсипва здравето на учениците и да пълни джоба си.

Странно е кой е издал разрешително за това заведение в непосредствена близост до школото.Вероятно за звездния статут на фамилията Стораро няма закони, наредби и правилници.

Едва ли Фики е чувал, че според Световната здравна организация димът от наргилето по съдържание на никотин, канцерогени и въглероден окис превишава много повече цигарения дим, а една употреба на наргиле дневно се равнява на десет изпушени цигари. Освен всички пресметнати рискове, димът от наргилето съдържа и редица допълнителни канцерогенни вещества, каквито няма дори в цигарения дим.

Пушенето на наргиле развива привличане към наркотиците! По данни на американски изследователи 20% от учениците, употребяващи марихуана най-напред са я изпробвали чрез наргиле.

Е, Фики, ще спиш ли спокойно, че убиваш здравето и живота на толкова деца – потенциални твои клиенти.