Колко секс искат жените?

Мъжете по традиция са смятани за по-големи сексуални мераклии. Ново проучване обаче поставя под въпрос това широко разпространено схващане.

Оказва се, че в действителност жените са по-настроеният за секс пол, пише в. „Sunday Express“, цитиран от БТА. Целта на проучването, направено във Великобритания сред 500 дами, е да разбие някои полови стереотипи относно жените, като например че те не са толкова заинтересовани от секса, както и че не получават оргазъм толкова често, колкото мъжете.

Резултатите от допитването показват, че над 50 % от представителките на нежния пол не правят толкова секс, колкото им се иска. В действителност внушителните 75 % от жените имат желание да „мачкат чаршафите“ поне три пъти седмично.

Дори подобно количество интимност обаче се оказва недостатъчно за някои ненаситни дами –13 % от анкетираните признават, че имат желание за сексуални занимания над шест пъти седмично.

Проучването разкрива още, че броят на жените, които получават оргазъм поне веднъж по време на секс се е увеличил от 29 процента преди около 20 години до 39 процента в наши дни. Десет на сто от дамите достигат до кулминацията в половия акт повече от веднъж.