Комплексите, които убиват и секса, и любовта

Безгрешни ли са мъжете? Отговорът е категорично „Не“!

И, за да не сме голословни, ще ви кажем кои са 4-те най-често срещани комплекса при мъжете, които рано или късно съсипват всяка връзка:

1. Комплексът на неудачника

Мъжете искат да са стабилни и добре устроени финансово. Ситуацията е такава, обаче, че много трудно се получава и това ги яде отвътре. Някои от тях са прекрасни майстори, умни са, всичко могат, но са неудачници. Как се отразява този комплекс на връзката? Не, не си мислете, че жената държи да я отрупва с подаръци, а той не може да си ги позволи и съответно тя го зарязва. Истината е друга. Той започва да злобее срещу всички успели хора, дори част от тях да са приятели или близки. Заяжда се дори и стези, които не познава. Спори и с телевизора. Изнервя се на елементарни покупки, които е направила жената до него. А на събиранията с приятели основната му тема е: „Ех, аз, ако имах пари…“ или „Аз съм велик…“ Цялото това поведение в един момент е ужасно досадно. Защото, ако има нещо по-лошо от мрънкаща жена, то това е мрънкащият мъж.

2. Комплексът на измамения

Той е претърпял огромно любовно разочарование. Бил е ужасно наранен и сега си го изкарва на всяка следваща жена. Държи се дистанцирано, не проявява нежност, не споделя, не поема романтични инициативи. И всичкото това върви със сериозна доза ревност и недоверие. Това е наистина тежко за всяка жена. Особено, ако е решила да се бори докрай, с усилията да покаже на любимия си, че държи на него, но държи и да се чувства обичана. И всичко се оказва напразно. Тя в един момент ще се измори. А и в крайна сметка защо е нужно да плаща за чужди грешки?

3. Комплексът „аз не те заслужавам“

Макар на пръв поглед това хич да не изглежда лошо за жената, крие доста опасни за връзката фактори. Мъжете без самочувствие са склонни буквално към погубване. Гледат половинката си в очите, готови са да изпълнят всяка нейна безумна прищявка, звънят й постоянно по телефона, пишат в чата, постват на стената й… Това всъщност ще доведе до нейното отегчение, дори досада. Има и още нещо – тези момчета обикновено чакат да им кажат какво да правят. Или, ако има проблем, те ще съдействат, но жената до тях трябва да им каже как и кога. Просто става някакъв извратен тип връзка, която по-скоро изморява, отколкото да зарежда.

4. Комплексът на лошия любовник

Добре знаем колко важно е за мъжете да знаят, че се представят чудесно в леглото. Но се случва собствената им неувереност да е толкова голяма, че направо да ви влуди. Първо, той ще трябва да направи сравнение. Съответно ще разпитва за предишните ви партньори – колко са, защо ги зарязахте, а дори и до по-пикантни въпроси може да се стигне, пише beu.bg. И с всеки ваш отговор (незвисмо какъв) той ще се комплексира още повече. Често ще се държи неадекватно по време на секс, опитвайки нестандартни неща. А после ще задава въпроси харесало ли ви е, кое по-точно ви е харесало и какво искате да усъвършенства. И на всичкото отгоре, колкото и да се стараете да му покажете, че прави добър секс, той накрая ще каже, че лъжете, за да не го нараните. Е, това секс ли е, живот ли е? Просто не става!