Коя героиня живее в нас

Каквото и да се случва в живота ни и каквато и възраст да сме достигнали, в нас винаги ще живее едно наивно или не толкова наивно, момиче което прилича на някоя от любимите ни героини от приказките, с които сме отраснали.

И макар винаги да са ни казвали, че са просто измислица, всъщност те са най-красивото отражение на реалността и в това се убеждаваме цял живот, особено когато става дума за отношенията между мъжа и жената. Освен това приказките ни научават на една от най-важните житейски истини, а тя е, че всичко, което ни се случва, независимо дали е хубаво, или лошо, е точно това, което трябва.

И въпреки че животът често е суров и безпощаден, винаги идва моментът, в който всичко се подрежда – щастливият край съществува, стига да имаме очи да го видим и да умеем да му се радваме.

Приказките и комиксите са най-прекрасният начин да се подготвим за живота и е хубаво да не ги загърбваме, дори когато ни се струва, че сме твърде зрели, за да вярваме в тях. А коя е героинята, която живее в нас?

Може би е Жената котка…

Всъщност много дами притежават характерните черти на фаталната героиня – смелост, високо самочувствие, сила и потайност. Жените котки са своенравни и рядко разкриват чувствата си, макар и да са много емоционални, защото според тях това ще ги направи уязвими.

Те могат да бъдат нежни и изкусителни, знаят как да спечелят своя Батман, но в същото време умеят да се защитават и да бъдат фатални. Могат да постигнат всичко, към което се стремят.

Пепеляшка

Една от най-тъжните и в същото време най-романтични приказки, заради които си заслужава да вярваме в доброто. Въпреки че съдбата е проявила жестокост към Пепеляшка, тя не спира да бъде смирена и трудолюбива и в края на приказката справедливостта възтържествува.

Героинята притежава много качества, присъщи на силната жена, която намира сили да се бори с живота, но в същото време запазва добротата си и в подходящия момент проявява необходимата смелост.

Малката русалка

Жените, които приличат на Малката русалка, са онези енергични красавици, които не се страхуват от неизвестното и които проявяват изключителна смелост в името на любовта. Те са любопитни, добри и винаги готови да помогнат.

Малката русалка живее безгрижно и спокойно на морското дъно и обожава да прекарва времето си в тайното си скривалище, където съхранява открити скъпоценности от потънали кораби, но въпреки това тя копнее да се докосне до света на човеците и нищо не е в състояние да я спре, дори когато смелостта застрашава живота й. Ариел е готова на всичко в името на своя Ерик и щастливата им любов.

Червената шапчица

Тя е очарователна, мила, добра и удивително наивна, но добрият силен ловец винаги е готов да й се притече на помощ и да я спаси. Червената шапчица е красива, учтива и нежна, заради което всички я обичат, но някъде там дебне и злото, което копнее да й навреди.

И макар да е беззащитна, накрая е спасена. Тя живее в дамите, които искрено вярват в доброто и преди всичко обичат да се грижат за другите и лесно печелят симпатиите на околните.

Спящата красавица

Несъмнено една от най-красивите и романтични истории. Нима някои от вас никога не са се припознавали в принцеса Аврора, която очаква своя принц, който да я съживи само с една целувка? За съжаление през живота си повечето от нас срещат много потенциални принцове, които по един или друг начин ги разочароват, но нашият човек е някъде там и ни очаква.

Спящите красавици са онези жени, които не спират да вярват в любовта и я очакват с трепет, но са изключително търпеливи и знаят, че заслужават само най-доброто. Те се радват на много обожатели и борбата за сърцето им е безмилостна, но когато се появи подходящият всички колебания изчезват.