Красива без капка грим

Винаги сме били малко скептични към моделите и актрисите, които твърдят, че  не носят никакъв грим и въпреки това изглеждат прекрасно. Но сме виждали и онези смелчаци, които си пускат селфита в Instagram и Facebook, без никакъв мейкъп и разликата е била осезаема.

Въпреки това знаем, че има начини жените да изглеждат привлекателно без грим. Естествената красота е различна от красотата на декоративната козметика. Достатъчно е само леко да пренастроиш сетивата си. Същото е като да приемеш красотата на жена от Европа, от Африка или от Азия.

Хубавата кожа се поддържа отвътре

Не можем да разчитаме само на козметика, за да изглеждаме добре. нейната грижа и промяна е само отвън. Тя покрива един слой от лицето ни, който е видим, но под него кожата остава непривлекателна, дори и болна. Затова е по-важна грижата отвътре. Основното, от което се започва, е храната. Ако можете да ограничите захарта и глутена, веднага ще забележите подобрение във вашата кожа. Хапвайте храни, богати на антиоксидантите – кейл, спанак, рукола. От тях може да си правите смутита в различни варианти. Те са чудесни за закуска или за подсилване между основните хранения.

Смяна на продуктите и избор на единствения

Когато използвате нов продукт, ефектът е почти незабавен. С времето обаче кожата свиква с новите съставки. Открийте правилните продукти, които действат добре конкретно на вашата кожа, проблеми и т.н. Използвайте дневни, нощни и съобразени с конкретните проблеми. Това е особено важно. Не може да заместите дневния крем с нощен или да използвате крем за суха кожа, ако вашата е мазна, и да очаквате да изглеждате добре. Ако попаднете на точния продукт – използвайте го в комбинация с друг на същата марка. Така ефектът е с натрупване.

Поддържайте порите си чисти

Не само почиствайте кожата, но след това задължително я тонизирайте. Дори да сте открили най-добрия продукт за почистване, е възможно той да дехидратира кожата. И вместо да отстранявате омазняването, което за вас е най-големият проблем, да я пресушавате. Задължително използвайте тоник, ако имате проблем с порите. Разликата е невероятна. Почиства черните точки и свива порите.

Хидратацията е съкровище

Добрият хидратант прави така, че кожата да сияе. Пропускайки хидратация карате кожата да отделя повече себиум, а това я прави мазна.

Миглите

Общият вид на лицето в много голяма степен зависи от очите. Използвайте серум за косъмчетата на миглите. Здравите, лъскави и гъсти мигли ще направят погледа ви прекрасен.

Храна за кожата

Ако не искате да използвате фондьотен за прикриване на проблемите и неравния тен, трябва да направите кожата красива отвътре. Това става с правилната храна. Яжте многообразна храна. Цветните зеленчуци са пълни с антиоксиданти и доставят колаген на кожата. Полезните мазнини на авокадото и рибата правят кожата еластична. Плодовете – боровинки и лимон доставят витамин C, важен за сиянието на кожата. Намалете алкохола, захарта и млечните продукти. Последните често са причина за акне.

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

Продукти със слънцезащита

Не ги пропускайте дори в пo-мрачно време. Дълги години сте стояли на плажа в опити да се сдобиете с тен. Слънчевите петна могат да се появят и след време и да вгорчат живота ви. Грижете се за кожата си навреме, за да не страдате в бъдеще.

Секси устни

Обемните и бляскави устни могат да се постигнат с правилните продукти – глос с липиди например. Белите зъби пък ще направят усмивката ви заслепяваща.