Красотата на монохромността

Всяка от нас в гардероба си има цветове, които няма представа как да съчетае. Никоя комбинация не ни се струва достатъчно удачна, никой стил не пасва.

Комбинирането на цветовете може да бъде истинско изкуство. Докато някога правила за това все пак съществуваха, днес свободата е пълна – пастелни с пастелни, ярки с ярки, ярки с пастелни…

В последните години обаче изглежда, че се наложи тенденция, според която ако се обличаш едноцветно, то автоматично ти липсва въображение и усет. В тазседмичния дрескод ние искаме да опровергаем това и да ви покажем три комбинации в нашия любим стил – монохромния.

#Започваме с класиката – облекло, в което всичките ви дрехи са в черно. Да, с времето всяка една от нас е била учена именно да избягва този цвят от глава до пети във визията си. Е, мили дами, премахнете бързо и безвъзвратно тези предразсъдъци, тоалет в черно е еквивалент на класа, стил и усет. Всички дрехи на снимката са от ZARA. Дългите елеци без ръкав са изключително актуални този сезон. Нашето предложение е такъв с колан около талията, който ще направи чудеса с фигурата ви в комбинация с тесните дънки. Тук обувките могат да бъдат заменени и с високи в случай, че искате да постигнете елегантна визия. За по-топлите дни, заменете ризата от графитен деним с черна тениска или потник. Черното е най-лесният цвят за постигане на монохромен вид. Важно е всеки един от елементите в този тоалет да бъде стилен сам по себе си и да ви харесва.

2111163433

#Правим плавно преливане. Сивото е вторият най-лесен за съчетаване цвят, заедно с нашето любимо бяло. Точно както черното, за нас то е вечната класика. Тук визията е малко по-ежедневна, но с правилните промени тя може да се превърне и в елегантна. Вместо маратонки – високи или ниски елегантни обувки, а вместо риза от сив деним – ефирна блуза или риза. Тук също всеки елемент е от ZARA, а ние не можем да решим личен фаворит дали е полата, или маратонките.

2111163434

#Започнахме с класики, завършваме с такива. Карамеленият цвят е разкошен за всеки сезон, но ние го обичаме особено много през есента. Той едновременно ни дава любимите природни цветове от нея, но и сякаш ни помага мъничко да запазим топлината от лятото. Тази визия е подходяща за офис, за разходка, за ежедневие. При смяна на обувките и чантата, съвсем успешно можете да я пригодите и за официална среща или събитие.

#Ако сте по-смели, можете да приложите монохромната визия и при ярки цветове – фуксия, жълто, оранжево, ярки зелено. Цвят каки е актуален, стилен и любим, както и лесно комбиниращ се в подобни визии. Изберете вие, а ние ви съветваме да експериментирате и с по-смели комбинации. Ще придобиете неповторим усет и идентичност.