Криско говори с Бог | Gossips.BG image 2

Криско говори с Бог

Днес в седмичника „Уикенд“ място намери обширен материал за музикалния хитмейкър Криско. Акцентите в публикацията са няколко, като най-интересните сред тях са: артистът изисква хонорар от шестцифрена сума, за да напише песен за родна чалга изпълнителка; артистът признава, че е много набожен и се свързва с Бог „понякога“.

Ето и части от дългата статия, отразена във вестник „Уикенд“:

Криско, чиито парчета целогодишно взривяват дискотеките, може да се похвали с пълно авторство, както на текстовете си, така и на музиката към тях. Талантът и бизнес нюхът му, които улавят с пълна точност потребностите на публиката, не останаха незабелязани от колегите му в чалга бранша. Самият Криско признава, че получава много предложения от родните поп фолк изпълнителки за дуети и съвместни колаборации. За момента обаче отказва такива. Всяко нещо обаче си има цена и рапърът е определил своята на един милион.

Нямам нищо против чалгата. Това просто не е моята музика. Развивам се добре в жанра, в който съм и за момента нямам нужда от друго. Разбира се, ако някоя изпълнителка извади шестцифрена сума, няма проблем. Ще й направя песен”, категорична е звездата.

Изпълнителят  отдавна е заровил вражеската томахавка с чалга културата, като дори може да се похвали с приятелства в бранша. Известно е, че той е единственият рапър, в чиято песен „Златните момчета” се е снимала една от легендарните чалгаджийки от близкото минало – Сашка Васева.

Приятелството и бизнес отношенията обаче са две различни неща и Криско не прави компромиси с хонорарите си. Според хора от бранша, габровецът се е взел много насериозно и парите и славата са се отразили пагубно на характера му. Както „Всеки ден” писа, преди няколко години около Криско избухна страшен скандал, след отказа му да пее без хонорар на благотворителен концерт. Тогава рапърът излезе от ситуацията, като заяви, че организацията на събитието му е изглеждала съмнителна и подозирал, че парите няма да отидат по предназначение.

От известно време насам Криско си е постави за цел да изчисти скандалния имидж, който изгради като тийнейджър на рап сцената и взе участие в няколко телевизионни риалити формата. Най-знаменателното такова се оказа превъплъщението му в различни музиканти в шоуто „Като две капки вода”. Там Кристиян Талев за първи път показа дисциплина и сериозно отношение, с което спечели сърцата на публиката. За изненада на зрителите изпълнителят за първи път показа музикалната си култура и доказа, че освен да „каканиже в рими” разполага и със завидни гласови данни.

 

Единствената конкуренция в рап жанра Криско среща в лицето на варненския си колега 100 кила. Из светските среди се говори, че двамата са във война.

Криско признава, че е много набожен и често говори с Бог.

768x432

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

 Вярващ съм. Вярвам във висшата сила, която ми помага и често се обръщам към нея за помощ и подкрепа. Говоря си с Бог понякога”, признава той. По негово мнение живее до колкото е възможно по божиите правила и гледа да прави добро.

 

Според рапъра неговата музика не е създадена, за да възпитава тийнейджърите, а единствено да ги забавлява.

Не чувствам вина относно текстовете си или клиповете. Такава е публиката, такова е предлагането. Щом пазарът го изисква, музиката ми ще е такава. Аз пея за купони, за веселие. Парчетата ми трябва да се слушат за настроение, а не да се гледа сериозно на тях. Това не са литературни произведения”, категоричен е Криско“.