Кубрат Пулев: Нека Антъни Джошуа си направи спаринга в събота, а след това да се готви за истинската битка!

Кубрат Пулев: Нека Антъни Джошуа си направи спаринга в събота, а след това да се готви за истинската битка!

Звездата на българския бокс – Кубрат Пулев даде специална пресконференция в спортен център “Пулев”, заедно с брат си Тервел.

Кобрата хвърли яснота около отказа си да вземе участие в мача за световната титла срещу Антъни Джошуа на 28.10, в Кардиф

Пулев обяви, че е контузен, като е с частично разкъсан десен гръден мускул, малко преди сблъсъка срещу британския му опонент.

Снимка 319703Източник: LAP.bg

Кобрата разкри всичко пред средствата за масова информация:

“Получи се при един от спарингите. При един удар се разтегна сухожилие ли, не знам и аз какво. Лекарят каза, че има разтягане на един от мускулите под мишницата ми.

Не можех да провеждам спаринги. Казаха ми, че трябва да приемам определени медикаменти.

През цялото време правих кросове, но не успях да се възстановя бързо.

Вместо на подготовка, бях малко като на почивка. Правех масажи, упражнения специални… Но всяко нещо си иска своето.

Това не е градско първенство на София. Не можех да се бия с една ръка. Исках да бъда готов на 100%. Това не се случи. Преценихме, че е по-добре да отложа мача за по-нататък.

Снимка 311542

Това е контузия, която не съм имал. Боли ме при ударите с дясната ръка. Не мога да се бия само с лявата.

Не съм спирал да бъда в залата, но ще трябва обща подготовка. Контузията не е такава, която може да наложи оперативна намеса. Просто трябва време. След 4 седмици може всичко да заздравее. Не един и два пъти съм играл с контузии. Със сигурност са повече от Антъни Джошуа. Много мои травми са си отшумявали лесно.

Няма как да се уплаша от нещо, което искам. Аз казвах, че такъв мач ще има. И сега го твърдя. Ще се подготвя и всичко ще се случи.

Нападките не ме притесняват. Ако излизам за парите само, трима да са като Джошуа – няма проблем. Но аз искам да победя, а не просто да се кача на ринга.

Догодина би трябвало да се върна в сметките. Знам какво мога. Знам на какво съм способен. Джошуа не е нищо повече от мен. Той изглежда силов, мощен, но имам много качества, с които го превъзхождам.

Снимка 312432Източник: GettyImages

Всеки може да си направи изводите и да си прецени собствения живот и стил. Не бих апелирал към нещо. Мои съотборници ми казваха, че и с едно око трябва да се бия. За мен обаче най-важното е световната титла.

Става въпрос за много пари. Толкова не съм виждал, а и не съм сънувал дори. Моята идеология не се ръководи от това, обаче.

Отношенията между боксьор и промоутър никога не са идеални. Винаги има търкания. Искам да бъдем в по-добър контакт, за да можем да се развиваме. Когато аз вървя нагоре, те също правят така. Ние сме хора, които носят пари на мениджърите си. Досега ни куцаха нещата и това си личеше. Имам предложение от друга промоутърска компания. Имах и преди, имам такова и сега.

Това, че съм от България не значи, че съм за два дни. Искам да остана на най-високо ниво. Имал съм по-сериозни контузии, след които се замислях дали да не спра с бокса. Тази не е такава.

Снимка 312991Източник: БГНЕС

Исках мачът да е с месец след това. Промоутърската ми компания обаче не успя да се пребори за това.

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

Има вариант да се бия в Америка. По-точно в Чикаго. Но трябва да мине контузията.

Мачът между Джошуа и Такам не е нещо, което е същото като нашия сблъсък. Това ще му бъде като спаринг на Антъни, но той ще трябва да продължи да се готви за мен. За сериозния си сблъсък.

Ще бъда на мача на Тервел в Чикаго. Ще го подкрепям”, заяви Кобрата.

Снимка 319527

В края на седмицата планирам мач в Чикаго. Съперникът ми имаше проблем с ваденето на виза, но се справихме. Брайтън Норууд ще е моят опонент, след като този, срещу когото трябваше да се бия се отказа. Норууд има сходен актив като с моя. Трябва да се бия в петък”, коментира пък Тервел Пулев.

Снимка 319701

Източник: LAP.bg